Малките търговци на горива са доволни от промените в Закона

...
Малките търговци на горива са доволни от промените в Закона
Коментари Харесай

Малките търговци доволни от промените в Закона за горивата, БПГА предпазливи

Малките търговци на горива са удовлетворени от измененията в Закона за горивата, от БПГА отхвърлят да разясняват, до момента в който публично не бъдат осведомени с тях, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Малките търговци на горива са удовлетворени от направените промени в Закона за горивата, които министърът на стопанската система Емил Караниколов показа в Министерски съвет. Това съобщи за БГНЕС Симо Симов от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива.
„ Доволни сме от поправките. Удовлетворени са всичките ни претенции, има единствено дребни козметични ремонти, които ще обсъдим още през днешния ден с министър Караниколов “, посочи Симов и добави, че към този миг стопират всички декларирани протестни дейности, до момента в който не видят Закона признат от Народно събрание в този тип.
От Българската петролна и газова асоциация не могат да разясняват измененията, до момента в който не се срещнат публично с тях. По-рано министър Караниколов изясни, че при консултациите за измененията те са били по-скоро наблюдаващи, в сравнение с дейни участници - по избор на министерството.
„ На този стадий не можем да разясняваме показаните от министър Караниколов промени, защото не сме ги виждали. Вчера организирахме среща с него, на която ни бяха показани едни промени, които са много притеснителни. Но какво тъкмо е приел Министерски съвет нямаме визия, тъй като на тази среща бяха обсъждани други оферти – част от тях виждаме, че са признати “, съобщи за БГНЕС юристът на БПГА Светослав Бенчев.
На днешното съвещание на Министерски съвет министърът показа измененията в Закона за горивата, за които упорстваха дребните търговци. Според една от тях земеделците, които не правят търговия с горива и нефтени артикули, отпадат от него. Променени са също условията за зареждане на техниката в мините. Допуска се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни коли да зареждат машините в галериите.
За строителите при избрани категории се позволяват преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират.
Предстои до седмица текстовете да се изпратят за спор в Народното събрание. Обект на разискване ще бъде сумата за регистрация на лицата. В момента се изискват 500 000 лв. за всички търговци без значение от оборотите. Обект на разискване са три оферти – да се резервира актуалната сума, да става съгласно приходите на годишна база, или съгласно % от оборота.
Още детайлности за признатите от Министерски съвет промени в Закона за горивата можете да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР