Малките котета са едни от най-невинните и сладки създания, които

...
Малките котета са едни от най-невинните и сладки създания, които
Коментари Харесай

Защо малкото коте плаче?

Малките котета са едни от най-невинните и сладки създания, които провокират обич от пръв взор. Техните дребни размери и бухнал външен тип са блага панорама, на която множеството хора не могат да устоят.

Предвид техния размер и ранна възраст, тези животинки са извънредно уязвими и би трябвало да се подхожда внимателно към тях в процеса на развъждане. Това е целесъобразно най-вече тъй като котките имат сензитивност, сходна с човешката. Затова и се оказва, че те могат да демонстрират страсти и да ги показват посредством сълзи.

Малките котета плачат, само че това не се показва с забележими сълзи, както е особено при хората. Ако забележите, че котенцата ви проронват бледи или транспарантни сълзи, то това евентуално се дължи на неспокойствие на очите или на зараза. При тези животинки плачът се показва в характерни жалбиви звукове или мяукания. Обикновено издадената вокализация е извънредно настойчива и мощна. Ето какви могат да бъдат аргументите котето да плаче:

- Най-често срещаната причина е страхът. Малките котета се отделят от своята нормална среда и стартират да населяват нов дом, което поражда стрес, неустановеност и тревога. Те се усещат изгубени и се опасяват от заобикалящата ги среда. Затова е целесъобразно да бъдете към тях и да не ги оставате самотни. Ако те са сами, то тяхната тревога се увеличи в допълнение. Ако те се почувстват обичани и закрилени, то доста скоро ще се успокоят и ще се приспособяват елементарно към новата среда.

- Друга причина за рева на дребните котета е горест. Когато ги приютявате, вие ги отделяте от тяхното семейство. Затова животинките се усещат самотни и незащитени. У тях се поражда горест към изгубената фамилна среда. В този случай е целесъобразно да им отделяте нужното внимание и време, с цел да свикнат с вашето наличие и да намерят сигурност при вас.

 Новородени котенца

- Още една допустима причина за прочувствения дискомфорт при вашите котета е физиологичната липса. Много евентуално е те да гладни или жадни и да употребяват рева като израз на дадена потребност. Затова се уверете, че осигурявате всичко належащо на вашите дребни другари.

Вижте също по какъв начин да храним малко коте!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР