Малките котенца винаги ни грабват сърцата, но има нещо изключително

...
Малките котенца винаги ни грабват сърцата, но има нещо изключително
Коментари Харесай

Най-едрите породи котки

Малките котенца постоянно ни сграбчват сърцата, само че има нещо извънредно запленяващо в супер огромните породи домашни котки. Те са едри и пухкави и постоянно основават желанието да ги гушкаме и да се топлим с тях.

Ето кои са най-големите породи домашни котки.

Савана

Тази е най-голямата домашна порода котки в света с удивителното тегло сред 7 и 14 кг. Тялото им е издължено и прилича това на дивите котки. Породата е кръстоска сред сервал и домашна котка, по тази причина е по-специална за развъждане, само че безспорно е извънредно красива и екзотична котка.

Мейн Куун

 Мейн куун

Или по този начин наречената американска дългокосместа е втората по величина домашна котка в света. Тя е дългокосместа и любвеобилна. За разлика от Савана, Мейн Куун е изцяло домашна, без скорошни диви корени. Това кара мнозина да считат, че е най-голямата домашна порода в света.

Чаузи

 Котка Чаузи Снимка: Purrfect Cat Breeds

Това е втората в класацията порода, която е хибрид сред домашна и дива. Гените на пума се отразяват във външния ѝ тип и багра. Чаузи са извънредно умни, атлетични и любвеобилни котки, само че имат потребност от специфични грижи - изключително що се отнася до храненето, защото могат да развият алергия към някои храни.

Регдол

 Регдол е едра котка

Главно известни в Америка и Англия, тези котки са същински пухкави сладури! Те са спокойни и обичливи и постоянно биват оприличавани на кучета, тъй като нормално следват стопаните си в близост. Името им произлиза от британската дума „ ragdoll “, която значи парцалена кукла и идва от това, че при покачване на котка от тази порода тя нормално се отпуска в ръцете ви като парцалена кукла.

Норвежка горска котка

 Норвежка горска котка

Още един дългокосмест представител на котешкото царство. Норвежката горска котка има свободомислещ характер. Външният ѝ тип е грациозен и благороден, а обичаните ѝ занимания са да спи в меко легло и да похапва вкусна храна. Въпреки своенравието си, тази порода котки са обществени и харесват домашния уют.

Сибирска котка

 Сибирската котка е огромна

Сибирската котка е антична порода котки, идваща от Сибир. Тя се смята за една от породите, които не са толкоз склонни да провокират алергии. Характерът им клони повече към дивото, само че все пак те са една прелестна домашна котка с кралско лъчение.

Това са котките, отличаващи се като най-едрите измежду домашните котки. Някои от тях ни приближават до дивата природа, а други са гушливи огромни другари, които ни сгряват в студеното време. Любителите на котки сигурно ще бъдат впечатлени от тези мъркащи колоси.

А в случай че още си нямате котка и желаете да си вземете такава, разгледайте тези разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР