Малките котенца, подобно на възрастните, могат да мъркат, мяукат, съскат

...
Малките котенца, подобно на възрастните, могат да мъркат, мяукат, съскат
Коментари Харесай

Тайната на езика на тялото на малките котенца

Малките котенца, сходно на възрастните, могат да мъркат, мяукат, съскат и като цяло да споделят с голям брой невербални сигнали. Езикът на тялото на дребните котенца обаче постоянно има фини разлики от държанието на възрастните котки.

Едно малко котенце да вземем за пример може да се втурне към вас, да скочи във въздуха, да се приземи на пода с закривен тил и вдигната опашка, по-късно да се отдалечи рачешката в една игра, наподобяваща нахлуване и оттегляне. При котенцата това постоянно е покана за игра, до момента в който при възрастните по-често е предизвестия да стоите по-надалеч.

За да разберете какво тъкмо се пробва да ви каже вашето котенце, е значимо да обърнете внимание на всички аспекти на езика на тялото му, в това число обстановката и мястото, на което се намира в дадения миг. Ето няколко съвета по какъв начин да разкодирате тънките подмятания на дребните ви четириноги другари:

- Извитият тил и изкривената встрани стойка може да се схване като защитна позиция или покана за игра. Ако котенцето също така си ближе устните, това може да е, тъй като до неотдавна се е чистило или е хапвало, само че също по този начин може да значи, че е уплашено или разтревожено. Контекстът, в който се следи това държание, би трябвало да ви даде повече информация по отношение на това по какъв начин се усеща котето.

- Търкалянето може да се одобри като държание, показващо, че котенцето се усеща удобно и умерено. Понякога котенцата се търкалят и когато желаят да си играят. Имайте поради, че в случай че се протегнете да докоснете котенцето в този миг, то може да сграбчи ръката ви и да стартира да се бори с нея или да я хапе.

- Когато котенцето стартира да дращи, то може да е тъй като маркира територията си, желае да си играе или да се пробва да отстрани косми или нещо друго от ноктите си.

- Изпънатите нокти могат да се възприемат като знак за експанзия, само че нормално те са просто част от играта. Ако котето е отпуснато или мърка, до момента в който ги демонстрира - най-често това демонстрира, че му е прелестно.

 език на тялото на дребни котенца

- Изпънатата нагоре опашка нормално значи, че котенцето е другарски настроено или предостатъчно.

- Ако опашката на котенцето потреперва това може да значи, че нещо му е хванало вниманието или че е в развой на гонене на нещо (например паяк, буболечка или вас самите).

- Ако забележите, че очите на котенцето са ококорени това може да се интерпретира като знак за зоркост или палавост.

- Когато ушите на котенцето са обърнати напред и се въртят леко, това значи че то е нащрек или е готово за игра. За да разберете кое от двете се случва пред вас, би трябвало да обърнете внимание на държанието на котенцето до този миг, както и на това какъв брой е пламенно в дадения миг.

- Ако забележите, че мустаците на дребното котенце са изпънати напред, това постоянно е симптом на остър интерес.

- Ако забележите едно котенце да се прозява, то може да му се спи или да е изтощено. Също по този начин може да е тъй като котенцето е обезпокоеното, според в взаимозависимост в каква обстановка сте го забелязали да се прозява. Ако котенцето ви се прозява до момента в който чакате във ветеринарната клиника, то най-вероятно е нервно.

- Ако видите котенцето ви да съска, това най-често значи, че котенцето се усеща застрашено или наранено.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР