Малките горски улички са зареяни с подобни зарязани возила, разказват

...
Малките горски улички са зареяни с подобни зарязани возила, разказват
Коментари Харесай

Кола, крила мигранти, стои два месеца изоставена в Странджа


Малките горски улички са зареяни с сходни зарязани возила, описват локалните

Автомобил, с който при започване на юни са били транспортирани мигранти, към този момент два месеца стои зарязан в Странджа. Колата се намира посред горски път, започващ близо до границата с Турция и водещ до така наречен Тагаревско ханче на пътя Средец - Елхово. Зарязана е на 100 метра от разклона за селата Варовник и Голямо буково. На същия разклон постоянно дежурят гранични служители на реда. Автомобилът е БМВ серия 5.
  С кръгче е маркирано къде се намират останките от автомобила
В нощта против 6 юни е бил засечен от гранични служители на реда. Вътре е имало 7 чужденци, навлезли незаконно от Турция. Те били отведени дружно с водача. Полицаите, взели участие в акцията, разрушили предното стъкло. Местните описват, че това било процедура при Гранична полиция - с цел да не може различен каналджия да подкара колата и да я скрие. После обаче не се върнали за нея. Никой в страната не се вълнува от автомобила. Той си стои там и до през днешния ден.

„ В началото беше лъскава нова БМВ петица “, споделя гражданин на Голямо буково, показал се като Марин. След като предходна седмица и се схванало, че управляващите не се интересуват от автомобила, от него се заинтригували хората в Голямо буково и близките села и почнали да го наобикалят и да си набелязват кое да си вземат. Първо му откраднали радиото и тонколоните. Едновременно изчезнали регистрационните номера, които били нидерландски. След още няколко дни колата останала без фарове и волан. След това поредно локалните прибрали седалките, свалили чисто новите гуми. Неотдавна станало ясно, че някой е съумял да отмъкне и мотора. В момента беемвето е докарано до такова положение, като че ли е претърпяло сериозна повреда край пътя.

От другата страна на Варовник, отново посред гората, има още една такава кола, още веднъж с разрушено предно стъкло – знак, че също е била засечена от гранични служители на реда. И тя е също окрадена и без гуми. Местните описват, че в гористите улички на Странджа, а и по всякакви знайни и незнайни меки пътища, е цялостно с сходни изоставени коли на каналджии. Някои към момента били в положително положение – с гуми и мотор, тъй като се намирали на труднодостъпни места.

Според българското законодателство, при определяне на трафик на хора, с изключение на ареста им, държавните органи би трябвало да приберат и автомобила, с който са се превозвали. Той е доказателство в правосъдното дело, а при изговаряне на възможната присъда нормално се конфискува в интерес на страната. Тези коли би трябвало да се съхраняват в специфичен парк. Не е ясно за какво Гранична полиция избира да оставя тези коли из гори и планини, където в последна сметка от тях остава единствено каросерията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР