Малиновото сладко е традиционен деликатес за нашата страна. Ако говорим

...
Малиновото сладко е традиционен деликатес за нашата страна. Ако говорим
Коментари Харесай

Сладко от малини – вкусно и полезно

Малиновото сладко е обичаен деликатес за нашата страна. Ако приказваме за изгодите, сладкото от малини заслужава статута на най-полезно. Всички го знаем от детството. Всяка стопанка се стреми да направи допустимо най-голямото количество от този лечебен зимен деликатес. Всички знаят, че сладкото от малини освен оказва помощ при настинки, само че се смята и за отлична превантивна мярка.
Съставът на малиново сладко включва естествена салицилова киселина, която е в основата на множеството антипиретични и противовъзпалителни медикаменти.
 5-те най-консумирани червени плода и за какво са толкоз потребни 5-те най-консумирани червени плода и за какво са толкоз потребни
Червените плодове са едни от най-любимите на всички. Те са дребни, сочни, лесни за изразходване и доста много вкусни. Можете да ги ядете...
Когато съберете малини за сладко, презрелите плодове би трябвало да бъдат отстранени, както и стъблените чашелистчета. Изброените плодове се слагат в гевгир и постепенно се потапят във вода. Малините не могат да се мият под течаща вода, защото това е доста нежно зрънце и може да загуби формата си. След като извадите плодовете от водата, би трябвало да изчакате, до момента в който водата изцяло изтече. След това деликатно поставете малините в квалифицирания съд.
Малиново сладко - Рецепта 1
За малини, както и за ягоди, има и рецепта, наречена „ пет минути “. Красотата на това сладко е, че дребната термична обработка на плодовете разрешава да се запазят по-добре салицилова киселина и фолиева киселина, калий, мед, желязо и витамини В и С.
Следователно, нужното съответствие на рецептата е: 1 кг захар се поставя на 1 кг малини. Напълнените със захар малини се оставят за 4-5 часа. Целият сок, формиран през това време, се отцежда и се вари 10 минути. Това е сиропът. В него би трябвало да се изсипят плодовете, а по-късно се вари тъкмо 5 минути. Това сладко ще резервира потребните си свойства за една година.
 Топ 5 най-здравословни храни на планетата Топ 5 най-здравословни храни на планетата
Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло...
Малиново сладко - Рецепта 2
Самият развой на готвене не лишава доста време, когато вършиме сладко по тази рецепта. На кг малини би трябвало да се употребяват 1,5 кг захар. Поставете плодовете в съда, в който ще заврят, покрийте ги със захар и ги оставете в хладилника за 10 часа. След това оставете сладкото да заври za15 минути. Сладкото към този момент е готово.
Малиново сладко - потребни препоръки
Дали е готово малиновото сладко се ревизира посредством стартиране на капка върху чинийката: в случай че сиропът не се разтече, конфитюрът е подготвен.
 Тези плодове ще ви предпазят от РАК Тези плодове ще ви предпазят от РАК
Малините са едни от най-вкусните горски плодове, които са извънредно богати на витамини и минерали. Почти всеки обича да ги похапва,...
Сладкото ще бъде ароматно и ще се подготви бързо, в случай че не слагате повече от 2 кг малина едновременно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР