Малдивските острови скоро ще предлагат на туристите ваксинация срещу COVID-19

...
Малдивските острови скоро ще предлагат на туристите ваксинация срещу COVID-19
Коментари Харесай

На Малдивите ще ваксинират туристите на място

Малдивските острови скоро ще оферират на туристите имунизация против COVID-19 на място още при идването. Това ще бъде част от ограниченията за избавяне на туристическия бранш на страната. Стратегията носи името " 3V " или казано с други думи " посещаване, имунизация, почивка " (visit, vaccinate and vacation), изяснява туристическият министър на страната Абдула Маусум в изявление за CNBC.

В момента посетителите на Малдивите би трябвало да показват отрицателен PCR тест и доказателство, че имат резервация за хотел, с цел да бъдат позволени в страната. Но здравната организация на островната страна готви съобщение, че имунизираните туристи ще могат да влизат без спомагателни рестрикции.

Островната страна в Индийския океан, позната по света с тропическите си плажове, е мощно подвластна от туристическата си промишленост. Около 67% от брутният вътрешен артикул на страната се генерира непосредствено от този бранш.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българите да не пътуват до Малдивите, в случай че не е мощно н...

Малдивите въпреки всичко няма да прибързват с новата тактика, защото първи приоритет е локалното население. Плановете ще се задвижат откакто жителите на страната получат първата и втората си имунизация, излиза наяве от думите на Маусум.

Към днешна дата, към 53% от популацията на островната страна, което възлиза на 530 000 души, е получило първата доза от имунизацията, демонстрира уеб сайтът за следене на имунизациите по света на Reuters.

Около 90% от личния състав на първа линия в туристическия бранш е имунизиран с първа доза, оповестява малдивският министър. Той не дава информация дали туристите ще би трябвало да заплащат за имунизация на място, казвайки единствено, че наличността на задоволителен брой ваксини няма да е проблем.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Стотици българи посрещнаха 2021 година на крайбрежията на Индийския океан. Двете най-посещавани дестинации...

По думите му, Малдивите са получили ваксини като подаяние от Индия, Китай и Световната здравна организация, като страната е поръчала и спомагателни бройки от Сингапур. " Не мисля, че доставката на ваксини ще е проблем, защото популацията ни е относително малко. Квотата, която получаваме от разнообразни организации и другарски страни също ще помогне ", споделя министърът на туризма.

Според него, тактиката за възобновяване на туристическия поток е нужна, с цел да може страната да доближи заложената цел от 1.5 млн. туристически визити и 10 млн. нощувки през тази година.

От началото на годината Малдивите регистрират 350 000 гости. Туристите, които са основно от Индия, се възползват от занижените условия за влизане в страната. Доста туристи резервират хотели за дълги интервали, защото Малдивите са известна дестинация за хора, които могат да работят от разстояние. По думите на Маусум, този тип отмора се трансформира в много известен формат, като в страната постоянно отсядат богати изпълнителни шефове на разнообразни компании, които трансформират почивката си в работа от разстояние.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР