Малчуганите от ДГ „Буратино”, техните родители и целия педагогически екип ...

Малчуганите от ДГ „Буратино”, техните родители и целия педагогически екип

Страхотно: ДГ „Буратино” с дарение за „Капачки за бъдеще”

Малчуганите от ДГ „ Буратино”, техните родители и целия педагогичен екип през днешния ден за повторно се включиха доста интензивно в благородната самодейност „ Капачки за бъдеще”.

Мястото на акцията в нашия град беше от 10:00 до 13:00 на паркинга на METRO 1. В рамките на две поредни акции в детската градина бяха събрани в особено железно сърце общо 280 кг. пластмаса под формата на капачки.

В знак на признателност за поддръжката и съпричастността деятелите от организацията връчиха на шефа г-жа К. Йончева грамота за подаяние . Средствата от преработването на капачките от първата акция бяха употребявани за подкрепяне закупуването на животоподдържаща инсталация и кола за спешна помощ за бебета, нуждаещи се от по- специфични грижи.След като първата неонатална кола за спешна помощ е на път да оказва незабавна помощ в Пловдив, задачата на новата акция за събиране на капачки е закупуване на още коли за спешна помощ към незабавните центрове в разнородни български градове. Помагат доста детски градини и учебни заведения , компании и жители .

Това е една благородната самодейност , която ще обезпечи по- положителен старт в живота на новородените бебета. Освен това всяко изпитание в поддръжка на положителна кауза е положителен образец за нашите деца, а и приносът за запазване на красивата ни природа е голям . Заедно ще успеем!

За повече информация за самодейността следвайте линка: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte

Източник: marica.bg