Малчугани се включиха в еднодневно зелено училище и почистиха река

...
Малчугани се включиха в еднодневно зелено училище и почистиха река
Коментари Харесай

Малчугани се включиха в зелено училище, почистиха и зарибиха река Ботуня /снимки/

Малчугани се включиха в еднодневно зелено учебно заведение и почистиха река Ботуня, оповестиха от локалната администрация. Освен, че почистиха реката, децата взеха присъединяване в зарибяването ѝ, учиха за рибното многообразие и риболова, както и за какво и по какъв начин да опазваме реките. В мероприятието участваха близо 60 деца.
"От Общината го оповестиха като разчистване, само че самата акция е част от нашата акцията, в която се опитваме да предадем главното обръщение на нашата идеология и идея - да върнем живота в реките и да ги опазваме на дребните ни другари, подрастващото потомство. Опитахме се да отговорим на три съществени въпроса - за какво е значима река Ботуня, какво би трябвало да опазваме в река Ботуня и по какъв начин може да се случи това запазване. Първият проблем, който засегнахме, беше битовото замърсяване по поречието на реката ", сподели Иван Пандъков- ръководител на съдружие "Балканка ".
В 4 пункта по река Ботуня се извърши почистването, събран е един камион с боклуци.
На сектор към 4 километра в река Ботуня бяха разселени 4000 дребни балкански пъстърви, които ще имат опцията да отраснат в реката. Децата, които участваха в зеленото учебно заведение, получиха скъпи знания за живота на балканската пъстърва, научиха кои са жителите по цялото поречие на реката. В самодейността се включи и специалист от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан ", който даде осведомителни материали и направи къса презентация на предпазената територия. Зеленото учебно заведение приключи с връчването на грамоти и промоционални материали на всички участници и удовлетворението от получените безкрайните усмивки на децата, позитивните страсти и вярата, че има едно положително бъдеще за река Ботуня.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР