Мълчанието понякога е много по-красноречиво. Страната е стигнала критичната точка

...
Мълчанието понякога е много по-красноречиво. Страната е стигнала критичната точка
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Страната е стигнала критичната точка на хаоса

Мълчанието от време на време е доста по-красноречиво. Страната е стигнала сериозната точка на хаоса. Затова желаеме оставки. Държавността изисква разговор, а слагането на условия от едната страна е диктат. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид в ефира на Нова телевизия.

"Държавата има потребност от успокояването на тона. Ние заставаме на страната на държавността. Страната би трябвало да се приготви за идващия програмен интервал, а в този момент се разменят единствено стрели и закачки. След оставките, би трябвало да има обединяване на всички политически сили и слагане на ясни цели ", счита още той.

По думите му не е значима персоната на президента, а той да бъде държавен глава. "Не би трябвало да настройва обществото, не би трябвало да настройва и съдии против прокурори ", акцентира още той.

"Когато има разговор - всичко е допустимо ", счита Хамид.

"От 30 години всеки се упражнява на гърба на Движение за права и свободи, даже и една дребна прашинка да е - като се качи на гърба на Движение за права и свободи, той бива видян. От години Движение за права и свободи е универсалният провинен за всичко ", сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Що се отнася до митингите, той съобщи: Това е част от инструментите на демокрацията. Всеки може да стачкува за каквото реши. Но няма ясни дефинирани претенции. От първия ден на това държавно управление, ние му желаеме оставката. То е нездравословно за България. Що се отнася до основния прокурор, то той се избира от прокурори. По Конституция правосъдната система е самостоятелна и няма по какъв начин политици да желаят оставката на който и да е от правосъдната система. Ние приказваме за две оставки - на държавното управление и на президента.

"Искаме оставката на Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, тъй като редовно не извършва отговорностите си на ръководител на Народното събрание ", сподели той.

"Никой не може да ни плаши с предварителни избори. Готови сме ", сподели още Хамид.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР