Малайзийската полиция заяви, че изчезването преди повече от седмица на

...
Малайзийската полиция заяви, че изчезването преди повече от седмица на
Коментари Харесай

Малайзийските власти: Изчезването на радиоактивния материал не е свързано с тероризъм

Малайзийската полиция съобщи, че изгубването преди повече от седмица на индустриално устройство, съдържащо радиоактивно вещество, наподобява не е обвързвано с тероризъм, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

За неналичието на устройството съобщили двама техници, които на 10 август превозвали веществото от южния щат Негри Сембилан към представителството на компанията им в Шах Алам, близо до Куала Лумпур.

Полицията задържала двамата служащи за седмица, с цел да спомагат на следствието, само че ги пуснала, тъй като нямало доказателства те да са свързани с изгубването на устройството. Според известия в локални медии двамата декларирали, че не са спирали на никое място по време на транспорта и се страхували, че устройството може да е изпаднало от камионетката им.

Работи се с експертните структури от нуклеарната сфера за намиране на устройството и следене на причинителите. Полицията не изрази догатки по отношение на изгубването, като единствено изключи хипотезата за тероризъм.

Тя уточни, че 23-килограмовото устройство се употребява в индустриалната радиография, съдържа 50 кюри радиоактивен иридий и може да провокира здравословни проблеми според от степента на излагане на него.

Според локални медии се твърди, че устройството се употребило за намиране на пукнатини в метали в енергийния и транспортния бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР