Максимум изчислителни ресурси на ограничено физическо пространствоGigabyte допълни семейството на

...
Максимум изчислителни ресурси на ограничено физическо пространствоGigabyte допълни семейството на
Коментари Харесай

Gigabyte с нови сървъри на база AMD EPYC

Максимум изчислителни запаси на лимитирано физическо пространство

Gigabyte добави фамилията на AMD EPYC с нов сървър с усъвършенствана компактност

Gigabyte продължава развиването на новите AMD EPYC платформи с стартиране на вид на серията си сървъри с усъвършенствана компактност. Gigabyte H261-Z60 поема 4 обособени, „ hot pluggable “, плъзгащи се сървърни „ чекмеджета “ в 2U сървърно шаси. Отделните сървърни възли или модули се изваждат и слагат назад от задния панел на шасито без изключване на цялата система.

Епична (EPYC) продуктивност

Всеки от 4-те сървъра поддържа два процесора AMD EPYC 7000, с до 32 ядра, 64 влакна и 8 канала памет на процесор. Следователно, всеки модул може да включва до 64 ядра и 128 влакна изчислителна мощ, разясниха от дистрибутора SG-Computers Engineering.

По отношение на паметта, всеки цокъл употребява 8-те канала на EPYC с 1 x DIMM на канал (8x DIMM модула на цокъл за общ потенциал от 16x DIMMS на сървърен модул). Над 2TB памет се поддържа от всеки обособен сървър в шасито.

Голямата изчислителна компактност на тази система разрешава площта, заемана от информативен център, да бъде понижена с до 50% в съпоставяне със общоприет 1U двупроцесорен сървър.

Gigabyte неотдавна показва, че сървърният дизайн е чудесно усъвършенстван за AMD EPYC с постигането на един от върховите резултати в бенчмарка SPEC CPU 2017 за AMD EPYC еднопроцесорна и двупроцесорна система.

Поддръжка на ултра бърз сторидж

Отпред на шасито са ситуирани 24 броя 2,5-инчови „ hot-swappable “ гнезда за дискове, които оферират място за 6 броя HDD или SSD SATA / SAS сторидж устройства на сървърен модул. Освен това всеки от модулите разполага с два M.2 врата (PCIe Gen3 x 4) за поддръжка на ултра бързи NVMe запаметяващи устройства. Поддръжката на две M.2 устройства е двойно по-голяма от потенциала на конкурентните системи на пазара.

Най-добра в класа еластичност за уголемение

Във всеки сървърен модул са вградени два 1GbE LAN врата като общоприета мрежова съгласуваност. Освен това всеки от тях разполага и с 2х нископрофилни PCIe Gen3 x16 слота с половин дължина и 1x OCP Gen3 x16 мецанин слот за спомагателни разширителни адаптери като високоскоростни мрежови адаптери или RAID сторидж карти. В този клас и този форм фактор Gigabyte предлага най-хубавите варианти с разширителни слотове.

Лесно и дейно ръководство на голям брой сървърни модули

Сървърната платформа H261-Z60 разполага с общ систематичен Aspeed CMC централен ръководещ контролер и модулен LAN прекъсвач, който се свързва вътрешно към Aspeed BMC контролерите във всеки сървърен модул. Това води до единствено една MLAN връзка, нужна за ръководството и на четирите сървъра, или по-малко кабели нагоре по шкафа и по-малко нужни портове на комутатора на шкафа (само един порт за цялата система вместо четири за отдалеченото ръководство на всички сървърни модули).

Ринг-топология за мулти-сървърно ръководство

Отивайки една стъпка по-напред, сървърът H261-Z60 има и способността да основава връзка вид „ пръстен “ ( “ring ”) за ръководство на всички сървъри в шкафа. Нужни са единствено две връзки към прекъсвач, до момента в който всички сървъри са свързани един с различен във верига. Пръстенът няма да бъде нарушен, даже в случай че даден сървър във веригата бъде изключен. Това може в допълнение да понижи окабеляването и потреблението на комутаторни портове за още повече намаляване на цената на владение и повишение успеваемостта на ръководството.

Ефективно зареждане и изстудяване

Сървърната система Gigabyte H261-Z60 е проектирана освен за по-висока изчислителна компактност, само че и за по-висока успеваемост във връзка с силата и на цената. Нейната архитектура употребява споделено изстудяване и зареждане за сървърните модули, с двойна стена от 8 (4х2) елементарно подменящи се вентилатори, и 2x2200W резервирани захранващи блока.

Освен това модулите се свързват непосредствено към задната систематична платка с Direct Board Connection технологията на Gigbayte за по-малко окабеляване и усъвършенстван въздушен поток за по-добро изстудяване.

Системният дизайн на Gigabyte усъвършенства преимуществата на платформата AMD EPYC, с цел да предложи артикул, който употребява оптимално изчислителни запаси на лимитирано физическо пространство, с голям брой благоприятни условия за уголемение и енергийна успеваемост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР