Максималните температури, в повечето райони ще бъдат между 30° и

...
Максималните температури, в повечето райони ще бъдат между 30° и
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 7 август

Максималните температури, в множеството региони ще бъдат сред 30° и 35° в София към 28°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурния синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Днес над Източна България времето ще се задържи слънчево и горещо. Над западните и централните региони от страната преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и преди среднощ на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и обилни. Ще продължи да духа сдържан и мощен източен вятър.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месец август и денем едва ще се намали.
Над масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа мощен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 13°.
В събота над югозападната половина от страната въздушната маса ще бъде неустойчива; ще се развива купесто-дъждовна облачност и основно в часовете след обяд и преди среднощ ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. В по-голямата част от североизточната половина от страната времето ще бъде най-вече слънчево и с по-високи температури – в обособени региони до 35°-36°. Ще продължи да духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. В неделя, с намаляване на източния вятър, преваляванията ще са единствено на обособени места, основно в Южна България, по-съществени ще са в планинските региони там. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са най-вече сред 28° и 33°. В понеделник ще доминира слънчево време, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, вероятността за превалявания е доста дребна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР