Макс Верстапен може да си гарантира своята втора поредна световна

...
Макс Верстапен може да си гарантира своята втора поредна световна
Коментари Харесай

Хамилтън: Никога не е хубаво, когато титлата се решава преди края на сезона

Макс Верстапен може да си подсигурява своята втора поредна международна купата във Формула 1 още тази неделя по време на Гран При на Сингапур, макар че до края на сезона ще остават цели пет старт след този на „ Марина Бей “. Това идва по-малко от година откакто шампионатът бе решен в последната обиколка на последното съревнование в Абу Даби на 12 декември.
 Ето по какъв начин Макс Верстапен може да стане първенец още в Сингапур тази неделя Ето по какъв начин Макс Верстапен може да стане първенец още в Сингапур тази неделя
Ако Верстапен фактически завоюва купата още тази неделя то той ще изравни достижението на Найджъл Менсъл от 1992 година, гарантирайки си купа при оставащи пет старта. Единствено Михаел Шумахер е успявал да си подпечата купата по-рано, като това се случи през 2002 година, когато германецът стори това цели шест кръга преди края на акцията.

Люис Хамилтън, който също е печелил част от купите си преди края на шампионата, съобщи по време на вчерашната конференция преди Гран При на Сингапур, че не обича когато купата се взема решение преди последния кръг за даден сезон. Британецът е печелил пет от своите седем трофеи най-малко две надпревари преди края на сезона, а цели три пъти (2015, 2019 и 2020) той стори това три кръга преди финала. Първите си две трофеи през 2008 и 2014 Хамилтън завоюва във финалния старт за годината надлежно в Бразилия и Абу Даби.

„ Лично аз не мисля доста за втората купа на Макс. Определено съчувствам на почитателите. За всички, даже и за нас предходната година, битката до последно бе доста напрегната. Никога не е хубаво когато сезонът завършва рано. Дори когато аз печелих купите си в Мексико се усещах добре, само че знаех, че за почитателите не беше прелестно. Радвам се, че през 2008 всичко се реши в последните 17 секунди, а през предходната година стана нещо сходно. Надявам се, че в бъдеще ще има повече такива случаи “, сподели Хамилтън.

Ако Верстапен не завоюва в неделя то неговата неизбежна втора коронация ще би трябвало да изчака най-малко една седмица до Гран При на Япония.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР