„Макиавели отвъд лицемерието” – деветнайсетия том от популярната поредица „Философия

...
„Макиавели отвъд лицемерието” – деветнайсетия том от популярната поредица „Философия
Коментари Харесай

Макиавели отвъд лицемерието - slava.bg

„ Макиавели оттатък лицемерието” – деветнайсетия том от известната поредност „ Философия за всеки” към този момент е на книжния пазар. Заглавието е дело на авторката София Петрова и се популяризира с логото на влиятелното издателство „ Милениум”. Определян от едни като „ най-великият теоретик на публичната мисъл “, а от други – като „ бащата на двуличието в политиката “, Николо Макиавели е несъмнено измежду най-дискутираните философи към този момент повече от пет века.

Роден във Флоренция през 1469 г, той получава чудесно за времето си обучение, което му обезпечава забележителни постове в държавното ръководство – посланик, боен пълководец и политически консултант. Непреходната му популярност обаче идва с идейно-политическите му трактати, които разкриват такова надълбоко познаване на държавните механизми, че схващанията му се преглеждат като обособена политическа идеология, наричана „ макиавелизъм “.

Различното пояснение на схващанията му предопределя респективно апологетиката или низвергването на философа през другите епохи. Макиавели намерено приказва за слабостите на човешката природа и за смисъла на земните ползи при вземането на управнически решения, а това прави тезите му настоящи и през днешния ден в надалеч по-голяма степен, в сравнение с са били през визираната ера.

В книгата ще намерите подробни биографични бележки за личността на Николо Макиавели, показване на главните творби и хрумвания на философа, речник на най-често употребяваните от него понятия, с които да проникнете по-надълбоко в схващанията му за властта и политиката и обичайните за поредицата завладяващи цитати.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР