Макет на новата винарна край чирпанското село Могилово [Мидалидаре] Още

...
Макет на новата винарна край чирпанското село Могилово [Мидалидаре] Още
Коментари Харесай

"Мидалидаре" инвестира 7 млн. лв. в нова винарна

Макет на новата винарна край чирпанското село Могилово

[Мидалидаре] Още по тематиката
Наздраве за 700 млн. лева

Продажбите на алкохолни питиета порастват със 7% последната година
27 юли 2018
Високата цена на земята възпира новите вложения в Чирпан

Малкото на брой работещи предприятия и високата безработица са главен проблем през дребната община
29 сеп 2016
" Мидалидаре " влага в нова винарна и парк за мечки

Очаква се инвестицията в двата плана да надвиши 6.5 млн.лева
24 юли 2016 " Мидалидаре естейт " построява трета винарна, в която ще се създава естествено пенливо вино по класическа технология. " Съоръжението ще бъде напълно засипано с пръст и озеленено и ще има неповторима архитектура ", сподели шефът на " Мидалидаре естейт " Александър Алексиев пред " Капитал ".

Инвестицията е за 4 млн. лева, а упованията са строителството да завърши напролет на идната година. Модерната винарна ще има всички условия за използване на най-хубавите практики при производството на естествено пенливо вино и ще усили потенциала на производството му 4 пъти.

Пенливо вино

Винарската маза в чирпанското село Могилово стартира производството на пенливи виновност още през 2014 година като допълнение към портфолиото си от качествени бели и червени виновност и розе. Пенливите виновност се вършат по така наречен типичен способ, по който се основават и шампанските. При него вторичната ферментация протича непосредствено в бутилката, а виното отлежава върху утайките най-малко 24 месеца.

През 2014 година " Мидалидаре " създаде 2000 бутилки пенливо вино, които излязоха на пазара тази година. През 2015 година те към този момент са близо 4000, а през 2017 година - към 11 000.

Консултант по плана за произвеждане на пенливо вино е един от огромните италиански експерти в тази област – Марко Зизиоли. Проектът за осветеност в новата винарна също се прави от италиански експерти.

" Светлината би трябвало да бъде минимална, с цел да не пречи на процесите на съзряване на виновността ", означават експертите. Специалната постройка, наподобяваща зелен рид, ще обезпечи нужната температура и мокрота за произвеждане на този тип виновност и ще даде опция да се лимитират до най-малко неподходящите въздействия на околната среда. Новата база ще създава 40 000 бутилки годишно и ще подаде поръчка за узаконяване като органична винарна.

Инвестиции в туризъм

През май тази година " Мидалидаре естейт " откри в чирпанското село Могилово втори хотел-ресторант. Новият комплекс е наоколо до първия хотел на компанията. Инвестицията е към 2.5 млн. лева " Мидалидаре гастро пъб " има опция да събере към 200 индивида в лятна градина и 80 в самото заведение. С новата база винарната доста усилва опциите си във връзка с туризма - всеки месец тя се посещава от минимум 1000 туристи, половината от които са чужденци, показват от компанията.

Първият хотел на " Мидалидаре " бе открит през 2014 година с инвестиция за към 5 млн. лева Той разполага с ресторант и СПА комплекс.

Тази година ще бъде намерено и новото " рибарско населено място " на " Мидалидаре ", ситуирано към язовира в село Могилово. Засега то включва огромна къща и две бунгала. Ръководството е взело язовира на концесия и желае да развива състезателен лов на риба. Общите вложения в плана " Мидалидаре " от 2009 година досега са в размер на 48 млн. лв..

През последните години компанията регистрира непрекъснат растеж на приходите, като през предходната година той е 11% над осъществените доходи за 4.8 млн. лева през 2016 година За компанията

В " Мидалидаре естейт " работят 130 души, заети във винарните, заведенията за хранене и лозята на компанията. През 2009 година първата винарна стартира работа с едвам 4 индивида и 150 дка лозя и с потенциал от 100 000 бутилки. На идната година се построяват няколко къщи за посетители към първата винарна, а през 2011 година стартира строителството на втора апаратура. Тогава компанията придобива в региона още 1310 дка лозя. През 2013 година " Мидалидаре естейт " стига до произвеждане на 170 000 бутилки, а през днешния ден потенциалът е 400 000. Компанията разполага с 1530 дка лозя. Тя съумява през последните 5 години да усили продажбите си два пъти и половина. Собственик на " Мидалидаре естейт " е казахстанецът Евгений Юсупов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР