Македонското правителство съобщи, че работни групи на Скопие и Атина

...
Македонското правителство съобщи, че работни групи на Скопие и Атина
Коментари Харесай

Македония и Гърция ще се свържат чрез 120-километров газопровод

Македонското държавно управление заяви, че работни групи на Скопие и Атина беседват и уточнявате времевата рамка и детайлите към градежа на газопровод, който ще свързва двете страни, оповестява организация “Макфакс “.
Двете групи са формирани от членове на държавното акционерно сдружението Македонски енергийни запаси и гръцката компания за ръководство на системите за транспорт на природен газ в Гърция (ДЕСФА).
Според формалното известие на държавното управление в Скопие, „ според ограниченията за създаване на доверие сред република Македония и република Гърция и усилването на двустранното съдействие, стартирано от министър председателите на двете страни, специалистите се съгласиха, че планът е положително решение за Македония и Гърция “. Съгласно мнението на югозападната ни съседка, обсъжданият план също така съставлява опция за задълбочаване на съдействието в енергийния бранш на Балканите, съобщи Фокус.
Планира се построяването на 120 километра газопроводна мрежа (около 60 на гръцка и към 60 на македонска територия), като държавното управление в Скопие ще поеме самодейността за насърчаване на нови газови коридори в Югоизточна Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР