Македонското правителство одобри Договора със съседна Гърция за разрешаване на

...
Македонското правителство одобри Договора със съседна Гърция за разрешаване на
Коментари Харесай

Македонското правителство одобри Договора с Гърция

Македонското държавно управление утвърди Договора със прилежаща Гърция за разрешаване на разногласието за името, който бе подписан в неделя от министрите на външните работи на двете страни - Никола Димитров и Никос Кодзияс.

От кабинета на премиера Зоран Заев прецизираха, ч

Договорът е утвърден на днешното 74-то държавно съвещание.

Министерският съвет в Скопие незабавно ще изпрати Договора в Народното събрание където депутатите ще би трябвало да го одобрят, а по-късно президентът Георге Иванов в седемдневен период ще би трябвало да го подпише.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА В ГАЛЕРИЯТА НИ

При вероятно несъгласие от страна на Иванов, Договорът ще бъде върнат още веднъж в Народното събрание за наново гласоподаване, където ще би трябвало да бъде утвърден най-малко от 61 депутати в 120 локалния македонски парламент. След това, според конституцията на Р. Македония президентът е задължен да го подпише.

На среща на брега на Преспанското езеро, на границата сред двете страни, където бе подписано съглашението, слагащо завършек на разногласието, почнал преди 27 години, участваха и двамата министър председатели Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Името на Македония - евентуална териториална рекламация към нас, съгласно Петков

Президентът на Македония: няма да подпиша контракта за смяната на името

„ Регионът претърпя задоволително премеждия, тъй че дано от през днешния ден нататък пеем радостни песни на Балканите “ , съобщи министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас.

Във времена, когато имаше доста съмнение, ние сложихме завършек на един спор, траял години. Това бяха три десетилетия на неустановеност във връзка с неустановеност за нашето бъдеще, сподели Зоран Заев.

Разбраха се: името е Република Северна Македония

Хиляди македонци желаеха предварителни избори с митинг

На място участваха висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и еврокомисарят по разширението Йоханес Хан.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР