Македонският вицепремиер Артан Груби твърди, че през месец декември Република

...
Македонският вицепремиер Артан Груби твърди, че през месец декември Република
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер с информация, че българското вето за членство в ЕС ще падне съвсем скоро

Македонският вицепремиер Артан Груби твърди, че през месец декември Република Северна Македония /РСМ/ ще получи позитивни сигнали за започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз. 

" Ние сме оптимисти, тъй като имаме информация. Имаме цялостна информация за протичащото се сред Скопие и София и това нещо ни вдъхва цялостно доверие, че този въпрос може да бъде решен. Ние се опитваме на срещата на върха на Европейски Съюз на 14-ти декември да получим първият позитивен сигнал, който ще ни отвори вратите ", сподели Груби пред локалната телевизия " Алсат ".
Още този месец би трябвало отново да има договаряния сред България и Северна Македония по противоречивите въпроси
Нов кръг договаряния сред външните министерства на България и Северна Македония (РСМ) се чака до края на октомври. Това разгласи външният...

" Ние сме изготвили отговори, които съгласно нас ще бъдат допустими за българските позиции, и те ще доведат до унищожаване на ветото ", сподели още вицепремиерът и добави: Нашата цел е през месец януари, февруари или март идната година този въпрос да бъде решен, а през идващите месеци следващата година да се организира и първата междуправителствена конференция, с която на процедура ще стартират договарянията за участие в Европейски Съюз.

По отношение на бъдещето на ръководещата коалиция след загубата на локалните избори през месец октомври Груби чака " нарастване на парламентарната поддръжка ". " СДСМ и ДСИ имат четиригодишно съглашение за ръководство ", сподели още Артан Груби. " Местните избори не са свързани с централната власт, а ръководещото болшинство е устойчиво. Направихме много крачки напред в интерес на страната. Зоран Заев е основната фигура за европейската вероятност на Македония ", акцентира вицепремиерът. Според него албанската групировка " Алтернатива " е добре пристигнала в ръководещата коалиция, написа БГНЕС.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР