Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво намерение да обсъжда с

...
Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво намерение да обсъжда с
Коментари Харесай

Македонският президент отказва да преговаря с България за историята

Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво желание да разисква с България и своя сътрудник Румен Радев въпроси свързани с историята и предишното.

„ Може да преговаряме за действителни европейски тематики. Аз нямам никакво желание да навестявам България и да договарям за историята. Когато приказваме за европейските интеграции, ние нямаме право да се концентрираме върху историята ", сподели Пендаровски пред локалната телевизия „ Телма “.

„ Първоначалните оферти на София за нашето причисляваме към Европейски Съюз включваха тези небивалици като настояването за езика, за нашия етнически генезис, за интервала 1941-1945 за окупацията, за администрацията и така нататък За тези въпроси аз нямам никакво желание да си изгубвам времето и да пътувам до София или пък да поканвам Радев при нас - с цел да преговаряме дали през 1941 година те са били окупатори или админи ", сподели още той и добави: С Радев желая да приказвам за действителните европейские тематики, като енергетика, стопанска система, за инфраструктурата сред София и Скопие.

„ За това желая да договарям. За всичко останало аз не съм получил мандат през 2019г. - да връщам родината си в 19-ти век, да приказвам за Цар Самуил, за 10-ти, за 11-ти век “, акцентира Стево Пендаровски.

Според него през последните месеци риториката сред РСМ и България е по-спокойна и това се дължи на преговорната рамка за започване на договаряния на Скопие за участие в Европейски Съюз. Той изрази задоволството си и от обстоятелството, че " историята се загатва в Преговорната рамка единствено в онази част, където става въпрос за двустранните връзки и историческата комисия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР