Македонският премиер Димитър Ковачевски твърди, че винаги има реакция, когато

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски твърди, че винаги има реакция, когато
Коментари Харесай

Македонският премиер уверява, че правителството на РСМ е реагирало на обидите към България

Македонският министър председател Димитър Ковачевски твърди, че постоянно има реакция, когато се нарушава реда на каквато и да е основа . Това съобщи той в отговор на репортерски въпрос, че (македонските) управляващи не са реагирали, когато се работи във връзка на български провокации (провокации към българите - б.р.), само че външното министерство незабавно е реагирало поради езика на омразата при снощния мач сред България и Република Северна Македония.

Припомняме, на 26 септември България победи РСМ на мач в Скопие при скандално държание от страна на публиката на домакините. Северомакедонците първо освиркаха националния химн на България , а по-късно не стопираха да наскърбява българите . Мачът е преди идния чоп за квалификациите за Евро 2024. 

Ковачевски отхвърли, че не имало реакция към обидното държание на македонските домакини. " Не е тъкмо, че не сме реагирали, ние постоянно реагираме, когато има дейности, които нарушават разпоредбите. Външно министерство реагира, само че реагирахме и на един различен мач, в който играха националните тимове, само че аз въпреки всичко считам, че най-хубавият метод да се радваш е да радваш своя тим и да уважаваш съперниците . Това важи за нас, несъмнено, само че важи и за нашите съперници , сподели Ковачевски след събитието за представянето на Проекта за свързване на локалните пътища.

От Македонското външно министерство обявиха, че спортните прояви са най-висшият израз на правилата на правилни връзки, взаимно почитание и съревнование в духа на спортсменството . Злоупотребата с тези събития за разпространение на ненавист и назадничавост е основна диаметралност на главната им концепция, се показва в известието на Министерство на външните работи.

От министерството допълват, че и в бъдеще Северна Македония и България ще продължат да работят интензивно за възстановяване на взаимоотношенията като съдружници в НАТО , бъдещи сътрудници в Европейския съюз и на първо място като положителни съседи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР