Македонският парламент прие единодушно нов пакет от икономически мерки във

...
Македонският парламент прие единодушно нов пакет от икономически мерки във
Коментари Харесай

Болни от COVID депутати гласуват в македонския парламент

Македонският парламент одобри единомислещо нов пакет от стопански ограничения по отношение на пандемията. На събранието участваха и двама депутати, позитивни за Ковид-19, облечени в защитни костюми вид скафандър, които от специфични сепарета участваха в работата на законодателната власт. „ За “ ограниченията гласоподаваха 113 народни представители, в това число опозицията, както и двамата депутати от болшинството, носители Ковид-19.

Опозицията незабавно означи, че наличието на народните представители, позитивни за Ковид-19, нарушава наредбите, планувани за отбрана на здравето на жителите по време на пандемия и заплашва сигурността на другите присъстващи в законодателния орган.

Председателят на събранието Талат Джафери отвърна, че наличието на депутатите, позитивни за Ковид-19, е било обезпечено в сходство с протокола за работата на Народното събрание по време на пандемията, т.е. посредством допълнение на протокола.

" Според промените на протокола, депутатите могат да извършват функционалностите си при избрани условия. Тази зала обезпечава пространства, в които депутатите могат да влизат и излизат без да имат контакт с други ", сподели Джафери.

" Вие подлежите на наказателна отговорност. И освен вие, само че и чиновниците на Министерството на вътрешните работи, които разрешиха на хората, положителни на Ковид-19, да се разхождат в Народното събрание, вместо да бъдат в изолираност ", сподели Мичевски.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР