Македонски филм за хомосексуалисти вбеси българското общество. Протестни шествия се

...
Македонски филм за хомосексуалисти вбеси българското общество. Протестни шествия се
Коментари Харесай

Македонски филм вбеси обществото у нас

Македонски филм за хомосексуалисти вбеси българското общество. Протестни шествия се провеждат в цялата страна, а обществените мрежи гърмят. Северномакедонската лента „ Змия “ се оказа в основата на абсурда. Филмът е част от „ София Прайд филм фест “ , който обичайно предхожда шествието „ София Прайд “ и излъчва филми с ЛГБТ тема.

Според първото изложение в обществените мрежи в „ Змия “ се споделя за: „ Горчиво-сладка история за необикновеното другарство сред деветгодишния храбрец Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашено от предразсъдъците и омразата на родителите в малко македонско градче “. Обвинен, че е педофилски, филмът провокира протести. Веднага в мрежата се сменя описанието на лентата, само че по-бързите са запазили в началото оповестеното, че историята е за малко момче и гей. Това вбесява още повече българските придвижвания, определящи се като пазители на обичайните фамилни полезности.

Българският представител от Вътрешна македонска революционна организация в Европейския парламент Ангел Джамбазки даже изпрати публично писмо до Държавната организация за протекция на детето във връзка със сюжета на кино лентата. Преди няколко вечери стотина съперници на Прайда обсадиха улицата към мястото, където се излъчват лентите на „ София Прайд филм фест “. Наложи се служители на реда да пазят мира.

От уредниците оповестяват, че никой от филмите, даже и „ Змия “, който се оказа бодил в очите, не пропагандира педофилия. Те даже споделят, че чиновници пo закононарушение против деца от Министерство на вътрешните работи са гледали лентата авансово, с цел да се убедят, че тя не заплашва нежната детска душeвност и в нея няма нищо вулгарно. Във кино лентата ЛГБТ устременост има и българско наличие. Това са „ Байкал “, „ Черупки “ и „ Назови ме както искаш “, написа „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР