Македония в НАТО до 2 години. Тази възможност изглежда реалистична.

...
Македония в НАТО до 2 години. Тази възможност изглежда реалистична.
Коментари Харесай

Македония в НАТО до 2 години

Македония в НАТО до 2 години. Тази опция наподобява реалистична. Това съобщи зам. генералният секретар на Алианса по политически въпроси и политика на сигурност Джеймс Апатурай, представен от МИА.

Апатурай разяснява с вдъхновение договарянията сред Гърция и Македония, които трябваше да решат един дълготраен спор. Благодарение на съглашението от Преспа, Скопие може да придвижи напред процедурите за участие в Европейски Съюз и НАТО.

Според него, Македония под новото си име Република Северна Македония може да бъде призната. Той вижда този интервал сред 12 и 18 месеца.

По думите му, през последните години Пактът обръща от ден на ден внимание на Западните Балкани и води политика на " отворени порти ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео по-рано прикани Гърция да не пречи на присъединението на Македония. Той счита, че влизането на Македония в НАТО ще ускори способността на балканските страни да се опълчват на Русия в района.

Според него, съглашението от Преспа ще разреши присъединението към НАТО и Европейски Съюз като Република Северна Македония, както и ще укрепи Балканите в противопоставяне на нездравословното съветско въздействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР