Македония трудно би получила покана за преговори в рамките на

...
Македония трудно би получила покана за преговори в рамките на
Коментари Харесай

Кр. Богданов: Не съм оптимист, че Македония ще получи покана за преговори през юни

„ Македония мъчно би получила покана за договаряния в границите на нашето европредседателство. Обозримите периоди са при идващото – австрийско председателство. Динамиката в развиването на процесите дава вяра, че такава покана ще има. Лично аз обаче не съм оптимист, че това ще бъде през месец юни “. Това разяснява в предаването „ Преди всички “ Красимир Богданов, зам.-председател на Комисията по външна политика в Народното събрание и народен представител от Обединени патриоти.
Богданов разяснява и подписания контракт сред Македония и Гърция: „ Това съглашение е историческо. Виждаме, че незабавно след подписването на този контракт се провокира публично неодобрение. Виждаме обаче, че няма изострена конюнктура измежду цялото общество. По скоро бих отдал тези дейности на някакви политически прояви и опити на съответните опозиции в двете страни да печелят политически дял. За публичните настройки медиите афишират разнообразни изследвания, от които излиза наяве, че по-голямата част от народите в Гърция и Македония утвърждават това съглашение. Ако има разсъдък и мисъл за излизането на Балканите от тези предходни мрачни времена, пътят към интеграцията на Западните Балкани е единственият вероятен и единственият кротичък път за решение на казуса “.

По въпроса за възможни териториални искания от страна на Македония, Богданов счита, че това е невероятно и несериозно: 

„ Мисля, че България би трябвало да бъде много по-взискателна. Ние сме страната-членка на Европейски Съюз и НАТО и ще се желае нашето утвърждение при решения за Македония. Мисля, че договорът за другарство и добросъседство сред България и Македония е единствено първата крачка към подобряването на връзките ни. Ние обаче не трябва да се задоволяваме единствено с това. Трябва да следим прецизно за осъществяването на контракта и България би трябвало да има своите спомагателни условия, няма никаква компликация в това.

Красимир Богданов посочи, че главният приоритет на австрийското председателство е сигурността и стабилността на Европа:

„ Убеден съм, че тази наклонност ще намира от ден на ден поддръжници в Европейски Съюз. Стара Европа би трябвало да запази своите духовни, културни, в случай че щете и етнически, национални полезности. Опасността всичко това да бъде изгубено, да бъде размито от прекомерно демократичната политика на канцлера Ангела Меркел, не води до позитивните резултати. Виждаме, че в Европа тази политика на банкет на мигранти или мултикултурализма сътвориха прецеденти, при които цели райони или огромни градове се трансфораха в арабски гета, в които мъчно може да бъде следено това население, законите не важат, полицията не може да си извършва отговорностите, а това не води до положително развиване на самия Европейски Съюз “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР