Македония като че ли повлече крак за урегулиране на отколешни

...
Македония като че ли повлече крак за урегулиране на отколешни
Коментари Харесай

Македония повлече крак: Косово иска договор със Сърбия


Македония сякаш повлече крайник за урегулиране на отколешни разногласия и междусъседски вражди на Балканите. След като Скопие и Атина, след близо 30-годишни разправии, най-сетне си стиснаха ръцете и подписаха контракт за името на Македония, който устройва и двете страни, в този момент май нещо сходно би могло да се слуичи и сред Белград и Прищина. Или най-малко да се сложи неговото начало. Инициативата идва точно от Косово.

Време е за договаряния със Сърбия, които ще доведат до историческо помиряване. Това съобщи косовският президент Хашим Тачи, съобщи БГНЕС. Той разяснява идната си среща със сръбския президент Александър Вучич, която би трябвало да се организира в неделя в Брюксел.

Наблюдатели означават, че тя ще е финалната стъпка за постигането на контракт сред Косово и Сърбия за помиряване сред двата народа, оповестяват македонски медии. На конференция в Прищина Тачи съобщи, че Съединени американски щати и Европейски Съюз са мощно заинтригувани от нормализирането на взаимоотношенията сред двете страни. " Нашата цел е да получим правно обвързващо съглашение сред Косово и Сърбия, което да разреши нормализиране на ситуацията сред нашите земи и нации. Време е за тези договаряния, които по един или различен метод ще доведат до подписването на историческото съглашение, което ще постави завършек на една трагична ера сред двете държави”, съобщи косовският президент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР