Макар смартфоните да доминират пазара на мобилни телефони вече повече

...
Макар смартфоните да доминират пазара на мобилни телефони вече повече
Коментари Харесай

Ръст на интереса към глупавите телефони

Макар смарт телефоните да преобладават пазара на мобилни телефони към този момент повече от десетилетие, техните прародители надалеч не са изчезнали. Обикновените мобилни телефони, постоянно наричани " глупави телефони ", не престават да са пазар, който генерира милиони продажби всяка година.

Те се продават интензивно в голям брой от разрастващите се страни. Освен това в последно време има растеж на интереса към тях и в Съединени американски щати, оповестява CNBC.

Данните са на HMD Global, компанията, която има марката на Nokia за мобилни телефони. Именно Nokia е и един от водещите производители на елементарни мобилни телефони и до през днешния ден.

Тя споделя, че въпреки продажбите на тези устройства в световен да спадат гладко през годините, в последно време има смяна в наклонността в Съединени американски щати. Там даже се регистрира растеж на продажбите на елементарни телефони за 2022 година

През 2022 година близо 80% от всички продадени елементарни телефони са в Близкия Изток, Африка и Индия, регистрира компанията Counterpoint Research. Пропорцията обаче стартира да се трансформира, защото повече американци също се завръщат към тези устройства. Причините са предпочитание за понижаване на прекараното време пред екраните на разнообразни устройства и опасения за здравето.

Прогнозите са, че през идващите 5 години, пазарът на " глупави " телефони може да доближи 5% от общия. Вече има и компании, които създават и оферират сходни устройства, които са ориентирани към хората, търсещи по-голяма независимост от устройствата и избират минимализма. Въпреки това никой не чака те да заменят смарт телефоните, само че е изцяло допустимо да си извоюват непрекъсната и атрактивна ниша на пазара.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР