Макар и заклеймен като по-скоро вреден продукт с високо съдържание

...
Макар и заклеймен като по-скоро вреден продукт с високо съдържание
Коментари Харесай

Германски потребители провериха има ли здравословни маргарини и по какво се познават

Макар и жигосан като по-скоро нездравословен артикул с високо наличие на трансмазнини, маргаринът може да бъде и доста потребен за сърцето с благосъстоянието си на омега-6 и омега-3 мастни киселини, които тялото не може да си създаде единствено. Като маргарин обаче може да се дефинира всеки сурогат на маслото, създаден от каквито и да е растителни мазнини, по тази причина да се отсеят потребните от нездравословните марки може да бъде доста мъчно или даже невероятно, демонстрира ново потребителско изследване в Германия, представено в ДПА.
Потребителската организация Stiftung Warentest е тествала 19 пълномаслени маргарина и заместители на маслото, необятно налични на немския и европейския пазар. Само осем от тях попаднали в графата " добър ". Други три били категоризирани като " приемливи ", един се открил като изрично " неудовлетворителен ", а останалите не могли да бъдат избрани, тъй като не посочвали правилно съставките си, нито можели да се разпознаят.

Сред маргарините, които били избрани като по-качествени, се наредили разнородни марки, в това число един от най-скъпите на пазара, само че също и част от тези на най-ниски цени - личните марки, които се създават непосредствено за някои вериги магазини.

Полезните съставки като ненаситените мастни киселини идват от маслата от лен, слънчоглед и рапица, само че не и от палмовото, тъй че това може да е ориентир за избора на потребителите, поучават от немската организация. Друга рекомендация от тях е да маргаринът да се редува с масло, с цел да се извличат изгоди и от двете храни, които в действителност доставят разнообразни съставки в тялото.

Според немското проучване трансмазнините, които са одобрени като най-вредния тип мазнини, все по-рядко се употребяват в производството в това число и на маргарин, обаче проблем остават глицидил естерите, тъй като основават канцерогенен риск за здравето, прецизират още експертите пред ДПА. Това са остатъчни субстанции от процеса на пречистване на маслата, по тази причина е съвсем невероятно да се изчистят от крайния артикул.

Следи от глицеролни примеси са открити във всичките изследвани марки маргарин в Германия, а в четири от тях наличието е доста високо. Сред тези четири е и маргаринът, откроен като най-незадоволителен. След изследването производителят му разяснява обществено, че се работи за възстановяване на качеството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР