Макар храните за гризачи, предлагани по зоомагазините, да обещават попълване

...
Макар храните за гризачи, предлагани по зоомагазините, да обещават попълване
Коментари Харесай

Хранителни добавки за зайци

Макар храните за гризачи, предлагани по зоомагазините, да дават обещание попълване на всички хранителни потребности на зайчето, допустимо е то да изпитва дефицит на избрани микроелементи и витамини, без да видим. За да си спестите бъдещи проблеми, заложете на някои хранителни добавки за зайци.

Минерални и солени блокчета

Повечето притежатели на зайчета избират да попълнят потребностите на пухчето си благодарение на минерални блокчета (с основна съставна част калциев карбонат) и солени блокчета. Поставяйки ги в местоживеенето на животинката прави приема на нужните добавки извънредно елементарен сега, в който почувства потребност. Освен значими хранителни добавки за зайци, блокчетата спомагат естественото заличаване на зъбите и забавляват зайчето в моментите, когато скучае. Може да се каже, че солените блокчета на са от особена потребност, защото в храната за зайците има задоволителни количества натриев хлорид, само че също по този начин не пречат. Поставете блокчето покрай мястото, където е поилката.

Добавки с витамини и минерали

Хранещите се с висококачествена храна животни евентуално няма да срещнат дефицит през целия си живот. Експертите постоянно даже поучават да не се прибягва до хранителни добавки с витамини за зайци, в случай че е допустимо, защото предозирането с някои витамини и минерали може да има отровен резултат върху организма. Различни са условията на нутриенти за всяка порода зайци и даже субект. Най-честия срещан проблем е дисбаланс сред отношението калций и фосфор, водещ до оскъдно асимилиране на питателните субстанции и накърнимост към болести при зайците.

Добавки с папая и ананас

 Добавките с папая могат да са потребни за зайците

Както знаем, топките косми са чест проблем, който от време на време може да докара до съществени запушвания в червата на котките и даже потребност от хирургическа интервенция за изваждането им. Малко са осведомени обаче, че от същото страдат и зайчетата. За да се минимизира шансът от сходно прекарване, се предлагат добавки от ананас и папая. Те съдържат ензимите папаин и бромелаин, за които се счита, че разграждат избран вид протеини, присъстващ във образуваните косменохранителни топки.

Проучвания с хора-доброволци демонстрира позитивно влияние на бромелаина като противовъзпалително и успокояващо храносмилателната система средство. Същото е намерено и в зайци, страдащи от застой в перисталтиката си, само че предстоят още доста изследвания, до момента в който се стигне до безапелационен отговор. В пресните плодове за зайци нормално въпросните ензими не участват в изискваното съсредоточено количество, с цел да провокират резултат, по тази причина и на пазара се оферират изолираните ензими.

Внимавайте да не прекалите с тези добавки за зайци – редица са нежеланите странични резултати. Част от тях са намаляване успеваемостта на някои антибиотици. Намерете добавка особено предопределена за вашите гризачи, а не за хора, защото дозите им са тъкмо отмерени. Добавяйте я при храненето на заека. Разбира се, няма да попречи да предложите на животинката някое и друго късче от свежите плодове. Преди всяка приложимост на хранителна добавка за зайци предлагаме консултация с ветеринарен доктор.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР