Макао се придвижи с една стъпка по-близо до потенциалното въвеждане

...
Макао се придвижи с една стъпка по-близо до потенциалното въвеждане
Коментари Харесай

Макао направи още една крачка към виртуален юан

Макао се придвижи с една стъпка по-близо до евентуалното въвеждане на цифрова валута. Което сигурно ще усъвършенства битката с прането на пари и с укриването на налози в най-големия игрален център на планетата. 

Правителството възнамерява да промени законите, с цел да контролира издаването на виртуалните пари, разгласи пред законодателите на 13 април шефът на Макао - Хо Йат Сенг. Хо добави, че дружно с екипа си ще работи с Народната банка на Китай, с цел да " изследва до каква степен уместно ще е емитирането на цифрова валута ".

Макар че не са оповестени официални проекти дали и по какъв начин биха се употребявали цифровите пари, медиатори в игралния отрасъл и представители на най-едрите играчи, от които идват половината доходи от хазарт на града, са обезпокоени от налагането на лесна за следене и обвързвана с държавното управление валута. Те се притесняват, че сходен акт ще нанесе гибелен удар на така и така отслабения от вируса и от по-стриктните правила хазартен бизнес. Регулаторът на Макао към този момент се е срещал с няколко шефове на казина, с цел да разиска допустимостта на потребление на цифови юани за покупка на игрални чипове. 

Целта на въвеждането на виртуална валута е да се усъвършенства успеваемостта при ограничение на прането на пари, на укриването на налози и на финансирането на тероризма, твърди господин Хо. Планът на държавното управление му се появява на фона на бавното възобновяване от внезапния спад на приходите на
казината, породен от рестриктивните мерки на пътуванията, които задържаха най-големите китайски комарджии надалеч от игралните маси.

Анализатори на сектора към момента се нуждаят от повече детайлности, с цел да оценят въздействието на евентуалното въвеждане на цифров юан. Задължителното прилагане на цифрова валута като единствена алтернатива за покупка на чипове ще има негативен резултат за
казината в Макао, тъй като на процедура ще отстрани системата от медиатори, означиха преди време анализатори на брокера " Санфорд Бърнстейн ". В дълготраен аспект обаче цифровият юан ще има позитивен резултат, най-много за първокласния масов пазар, тъй като предлага по-лесен достъп до пари в града. 

Народната банка на Китай, която работи по издаването на дигитален юан още от 2014-а, тества виртуалната валута в няколко огромни градове, подготвяйки се да стане първата огромна централна банка, пуснала цифрови пари. По-широко приложение на цифровия юан се чака на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари 2022-а, което ще даде на плана интернационално посланичество. 

Разработването на цифрова версия на китайската парична единица усилва опасенията на американската администрация, че тя е евентуална опасност за $ като международна аварийна валута в дълготраен проект. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР