Мажоритарният собственик на Sportal.bgRingier AGзакупи дял от от LiveScore Group

...
Мажоритарният собственик на Sportal.bgRingier AGзакупи дял от от LiveScore Group
Коментари Харесай

Собственикът на Sportal.bg купи дял от LiveScore, Стилян Шишков влезе в Надзорния съвет

Мажоритарният притежател на Sportal.bg Ringier AG закупи дял от от LiveScore Group на стойност 50 милиона паунда през спортната си компания Ringier Sports Media Group (RSM). Изпълнителен шеф на швейцарската компания RSM е основателят на Sportal Media Group Стилян Шишков, който влиза в Надзорния съвет на най-голямата цифрова спортна медия в света - LiveScore Group .

LiveScore Group форсира световната си агресия след стратегическа инвестиция от £50 милиона от Ringier AG

● Инвестицията на Ringier AG прави оценка бизнеса с игри и медии на LiveScore Group над £500 милиона 
● Ново стратегическо партньорство сплотява двама от най-големите играчи в световните спортни медии 
Ringier продължава да укрепва тактиката си за състезателен напредък посредством новата си профилирана спортна отвесна Ringier Sports Media Group , която към този момент е една от най-големите спортни компании в света. 
LiveScore Group има LiveScore , LiveScore Bet и Virgin Bet , три пионерски марки в спортната и игралната индустрия 

LiveScore Group и Ringier AG през днешния ден оповестиха удивително стратегическо партньорство, като основаната в Швейцария медийна и софтуерна компания прави забележителна инвестиция в бързо развиващия се бизнес със спортни медии и игри на LiveScore Groups . Сделката ще подхрани разрастването на бизнеса, който включва водещи марки като LiveScore , LiveScore Bet и Virgin Bet . LiveScore Group е бързо разрастващ се бизнес, който реализира обилни облаги от дялове на мощно конкурентни пазари. Това е реализирано посредством потребление на неговата диференцирана тактика за придобиване на клиенти с интегрирани игри по поръчка в активите на LiveScore . Като най-новата еволюция в един от най-изтъкнатите медийни бизнеси в Европа, неотдавна основаното поделение Ringier Sports Media Group може да се похвали с процъфтяващо портфолио от новаторски бизнеси, които трансформират метода, по който световната аудитория взаимодейства и се ангажира със спорта. Новата стратегическа инвестиция в LiveScore Group съответно ще форсира растежа в основни територии от Централна и Източна Европа, които са забележителна мощ на спортните медийни активи на Ringier. 

След инвестицията Стилиян Шишков ще влезе в Надзорния съвет на LiveScore Group . В момента Шишков е основен сътрудник на Ringier Sports Media Group , както и създател и основен изпълнителен шеф на Ringier`s Sportal Media Group в България. 

Значителната нова инвестиция идва след три години на удивително показване на LiveScore Group , учредена през 2019 година от някогашния ръководител на Gamesys и съосновател Ноел Хейдън и ръководена от ветерана в промишлеността Сам Сади. 

Сам Сади , основен изпълнителен шеф LiveScore Group : „ Това е извънредно значим ден за LiveScore Group , защото вършим забележителна крачка напред след стратегическа инвестиция от £50 милиона от Ringier, която прави оценка нашия бизнес на £500 милиона. Ringier, със своята Sports Media Group , е идеалният сътрудник, защото се стремим да ускорим разширението си в териториите на Централна и Източна Европа, като се има поради техният извънреден опит, активи и взаимоотношения. “ 
 Ringier сътвори една от най-големите интернационалните спортни компании в света, Стилян Шишков ще я води Ringier сътвори една от най-големите интернационалните спортни компании в света, Стилян Шишков ще я води
Ноел Хейдън , изпълнителен ръководител на управителния съвет на LiveScore Group : „ Развълнуван съм от това да видя два от най-иновативните спортни и медийни бизнеси да образуват изменяща играта нова връзка. Това е миг на пробив, който ще разреши на LiveScore Group да максимизира стратегическите благоприятни условия дружно с Ringier и да даде по-добро преживяване и стойност за спортните почитатели по света. “ 

Марк Валдер , основен изпълнителен шеф на Ringier AG : „ От даването на спортни резултати в действително време и безвъзмездни потоци онлайн до милиони световни консуматори, до предлагането на най-иновативните и надеждни благоприятни условия за спортни залагания, LiveScore Group сподели, че към този момент същински водач в промишлеността и ще бъде приказен бизнес сътрудник за Ringier. Заедно ние се стремим да подобрим и увеличим удоволствието от спорта посредством новаторски артикули и завладяващи преживявания под оперативното управление на Ringier Sports Media Group . С поддръжката на LiveScore Group ще разберем по-добре метода, по който хората се отнасят към спорта и какво значи той за тях. Нашата визия е да подхраним пристрастеността на почитателите към спорта. ” 

Робин Линг , ръководител на Надзорния съвет на Ringier Sports Media Group : „ Спортните медии са МЯСТОТО, където се срещат спортна аудитория, спортисти и рекламодатели. В рамките на тримесечното си битие Ringier Sports Media Group доста целеустремено приложи на процедура обещанието си от своето учредяване да сплотява водещи цифрови спортни медийни марки под своя чадър. Участието в LiveScore Group е още една решителна стъпка за създаване на новаторски артикули, основани на общи технологии и за добиване на изгода от обмена на ноу-хау. Това, че водещ бизнес като LiveScore Group се съгласи да работи в тясно съдействие и стратегическо партньорство с нас, е в действителност знак на респект към нашата визия за спортните медии в Ringier . “

Ringier Sports Media Group включва спортните марки на Sportal Media Group и Digital Ventures ООД в България, Gazeta Sporturilor в Румъния, Sportal.rs в Сърбия и Pulse в Африка. Портфолиото на групата се чака да нарасне мощно през идващите месеци посредством сливания и придобивания, както и нови стартирани артикули. 
 Ringier AG и Sportradar Group AG афишират основаването на взаимен бизнес в Африка Ringier AG и Sportradar Group AG афишират основаването на взаимен бизнес в Африка
Moelis & Company LLC работи като финансов консултант, а CMS работи като юридически консултант на LiveScore Group. DLA Piper и KPMG работят като финансов консултант на Ringier AG .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР