Мъжкият отбор по водна топка на Локомотив НН замина за

...
Мъжкият отбор по водна топка на Локомотив НН замина за
Коментари Харесай

Мъжкият отбор на Локомотив НН замина за международен турнир в Кипър

Мъжкият тим по водна топка на Локомотив НН отпътува за Никозия. Шампионът на България за последните 3 години ще играе в третото издание на интернационалния шампионат Nicosia Waterpolo Cup. Мачовете в най-големия град на Кипър са от петък до неделя.

Другите участници в конкуренцията са АСА (Тел Авив) - първенец на Израел, унгарският КОПЕ (Будапеща) и АПОЕЛ (Никозия) - първенец на Кипър. Турнирът е подсилен от общината на Никозия и Министерството на туризма на Кипър, както и от доста местни спонсори, оповестява формалният уебсайт на Локомотив.

В рамките на шампионата ще има семинар за новите правила във водната топка, на който лекция ще изнесе Иван Ракович, член на Борда на шефовете на Световната асоциация на съдиите по водна топка. Освен трофея на Nicosia Waterpolo Cup в един спортен полуден ще се изиграе и блицтурнир за Challenge Cup, в който същите тимове спорят по системата "Играч повече, състезател по-малко ", съгласно която противниците разиграват по пет зони с числено предимство. Победител е този, който означи повече голове. При тъждество се извършват по три дузпи.

Мачовете на Nicosia Waterpolo Cup ще се играят по новите правила на FINA и LEN.

Отборът на Локомотив Никола Нанов отпътува за Никозия в следния състав: вратари - Теодоси Стефанов и Алекси Кабанов, полеви играчи - Виктор Тодоров (капитан), Ангел Кюмурджиев, Димитър Станков, Йордан Митов, Калоян Плакунов, Ангел Стоянов, Траян Кръстев, Драго Димитров и Михаил Кънев. В петък към тима в Кипър ще се причислят Никола Плакунов и Владимир Костовски. Старши треньор - Георги Гаджев. Водач на групата и асистент треньор - Крум Плакунов.

Участието на Локомотив Никола Нанов в шампионата Nicosia Waterpolo Cup бе подкрепено от Столична община, фондация "София - Европейска столица на спорта " и фондация "Български спорт ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР