Мъжкият национален отбор ще играе на европейското първенство в Полша,

...
Мъжкият национален отбор ще играе на европейското първенство в Полша,
Коментари Харесай

Волейболните национали с безапелационна победа, класираха се за Европейското 2021

Мъжкият народен тим ще играе на европейското състезание в Полша, Чехия, Естония и Финландия в края на лятото.

В третия си мач нашите играха най-убедително и разгромиха Австрия с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22).

Вече никой не може да настигне България на върха, а утрешният двубой с домакина Израел ще е единствено за авторитет. „ Лъвовете “ събраха девет точки, а изгубиха единствено един гейм – в първия дуел против Австрия.

Нашите демонстрираха всичко, което е нужно за сходни дуели – воля, мотивация, класа, предпочитание за победа. Австрийците в нито един миг не съумяха да повторят играта си от първия мач против България, когато на моменти ни затрудниха.

Тимът на Пранди започва стремително с 4:0. Разликата набъбна до 11:3. Нито за момент българите не се отпуснаха и с лекост взеха първия гейм. Доказателство за класата бе втората част. Стартът бе сходен – 6:1 и 11:5. До сетния момент на гейма нашите държаха безапелационна преднина и не позволиха да бъдат обезпокоени.

Логично голямото предимство докара и до разпределяне. В третия гейм Австрия поведе с 12:9. Но това единствено „ стегна “ българите. Последваха четири поредни точки до 13:12. До края на мача единствено нашите диктуваха играта и завоюваха с 25:22.

Най-резултатен за успеха на България бе Цветан Соколов с 18 точки (3 аса, 3 блокади). По 12 точки осъществиха Мартин Атанасов (1 ас, 1 блокада) и Тодор Скримов (5 аса). За Австрия Александер Бергер завърши с 15 точки.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР