Мъжкият национален отбор по волейбол започна участието си в турнира

...
Мъжкият национален отбор по волейбол започна участието си в турнира
Коментари Харесай

Волейболистите се измъчиха за 3:2 срещу Китай

Мъжкият народен тим по волейбол стартира присъединяване си в шампионата Лигата на нациите с сложна победа с 3:2 гейма над Китай. Следващата среща на тима, воден от Пламен Константинов, е на следващия ден в 11 часа българско време против Съединените американски щати.

Българите играха мощно през първия гейм, като над всички в него бе Боян Йорданов, който още веднъж игра в формален мач за националния отбор след 10-годишно неявяване. След няколко отлични офанзиви и добра игра на дебютанта Илия Петков България завоюва частта.

С 25:18. Последва спад на нашия отбор, което докара до доста неверни отигравания и подарени точки от сервиз. От своя страна, Китай влезе в темп и след доста мощна игра в отбрана обърна резултата след 25:18 и 25:19.

Момчетата на Пламен Константинов още веднъж се съвзеха през 4-ия гейм и влезлите като запаси Розалин Пенчев и Николай Учиков вкараха мача в тайбрек след триумф с 25:17.

Решителната пета част мина под дикторката на „ лъвовете " и още веднъж с помощта на отличната игра на Николай Учиков, България победи с 15:11.

Най-резултатен за нашия отбор стана Боян Йорданов със 17 точки, а 14 добави Розалин Пенчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР