Мъжкият национален отбор по волейбол загуби с 2:3 (21, -22,

...
Мъжкият национален отбор по волейбол загуби с 2:3 (21, -22,
Коментари Харесай

Германия обърна „лъвовете“ в Лигата на нациите

Мъжкият народен тим по волейбол загуби с 2:3 (21, -22, 23, -23, -13) от Германия в първия мач от последния шампионат от Лигата на нациите в Техеран (Иран). Момчетата на Пламен Константинов на два пъти повеждаха в резултата, само че не съумяха да затворят мача в четвъртия гейм и позволиха да се стигна до тайбрек, в който Бундестимът поведе рано и удържа задатъка до края.

Селекционерът хвърли на терена всичко най-хубаво от оределия си състав, от който липсват няколко основни фигури поради контузии. Валентин Братоев бе най-резултатният ни състезател с 15 точки, а Боян Йорданов добави 14 т., като даже в тази си групировка „ лъвовете “ сподели нормалната си класа наоколо до мрежата. Именно непреодолимият блок донесе първият гейм за България, само че германците взеха втория, а промените в отбора ни не съумяха да извърнат развоя му.

Последва трагичен триумф с 2 точки в третата част и идентична развръзка в интерес на Бундестима в четвъртата, когато германците демонстрираха невероятна непоклатимост в офанзива.

Това им оказа помощ да влязат с по-голямо самочувствие в тайбрека, а грешките на българите им подариха задатък от 12:8. С две следващи отигравания на Светослав Гоцев „ лъвовете “ понижиха на 12:13, само че отборът на Андреа Джани не изпусна задатъка и измъкна успеха.

Така България остава на 11-ото място в Лигата с 15 точки от 5 победи и 8 загуби преди мача с домакините от Иран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР