Мъжкият национален отбор по волейбол приключи участието си на световното

...
Мъжкият национален отбор по волейбол приключи участието си на световното
Коментари Харесай

Волейболистите ни приключиха безславно на световното

 Гибона: Няма да бъде елементарно против Иран, Съединени американски щати и Канада
Мъжкият народен тим по волейбол завърши присъединяване си на международното състезание, на което сме взаимен хазаин с Италия. В последния си мач воденият от селекционера Пламен Константинов отбор отстъпи с 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15) пред Канада.

Българите изиграха два безобразни първи гейма, след което се върнаха в мача, само че в тайбрека потеглиха неприятно и канадците завоюваха след близо два часа игра. Така българите останаха трети в крайното класиране в група G. Двубоят с Канада нямаше значение, с изключение на от морална позиция, защото тимът ни към този момент беше изгубил шансове за финалната шестица.

" Не трябваше да изиграем два такива гейма. Не може да чакаш две елементи и след това да се събудиш. Вкарахме мача в тайбрек и рискувахме. Това е лотария. По-голямото страдание за нас е за първия ни мач с Иран и за четвъртия гейм от дуела против Полша. Там беше ключът, с цел да пробием. Можеше и да има друго нареждане във втората фаза. Свързано е и със убеденост, която на моменти ни липсва.

В тайбрека не ни излязоха две обстановки и след това отново играхме обезпокоеното. Нямаше кой да извади тима. Всичко това зависи и от опита. Това не беше максимумът. Игрово имахме съществени проблеми през цялото състезание. На някои постове не намерихме играта си. Отборите виждат слабостите ни и ни противодействат по-лесно. Нямаме равностойни други възможности. В тази групировка топ осем или 10 беше действителното класиране за нас. Може би беше справедливо. Не изиграхме спокоен шампионат ”, разяснява селекционерът Константинов, чийто контракт с федерацията изтече с този дуел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР