Мъжкият национален отбор на Латвия по баскетбол започна подготовка за

...
Мъжкият национален отбор на Латвия по баскетбол започна подготовка за
Коментари Харесай

Латвия не спира с опитите да докара дуо от Евролигата за мача с България

Мъжкият народен тим на Латвия по баскетбол стартира подготовка за решаващите си домашен дуели с България и Гърция от квалификациите за ЕвроБаскет 2022. Селекцията на Робертс Щелмахерс се изправя против националите ни в събота, а два дни по-късно следва дуелът и против " елините ".

Латвийците, които за момента не могат да разчитат на звездите си от Евролигата, въпреки всичко не престават с опитите да трансформират този факт. Ръководството на националния тим не стопира да подхваща дейности, свързани с това играчите на Химки - Янис Тима и Дайрис Бертанс, също да могат да се причислят към селекцията на Робертс Щелмахерс, оповестяват от локалната федерация на своя уеб страница.

Химки има мач с Баскония в Евролигата на 18 февруари, като задачата е Тима и Бертанс да отпътуват за Рига незабавно след мача. Ситуацията при руснаците е доста тежка, защото тимът се намира на последната позиция в най-силния клубен европейски шампионат със единствено 2 победи от 23 мача. Тима записва приблизително по 7.4 точки и 2.9 битки в 15 дуела през сегашния сезон, до момента в който Бертанс оставя по 5.3 точки и 1.3 битки в 18 срещи.

Мачът сред България и Латвия е в събота от 19:30 часа българско време. Победа на " лъвовете " ще ги изпрати на Екологичен потенциал за първи път от 10 години насам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР