Mъжкият национален отбор на България по хандбал се завръща на

...
Mъжкият национален отбор на България по хандбал се завръща на
Коментари Харесай

Мъжкият национален отбор по хандбал се завръща на международната сцена

Mъжкият народен тим на България по хандбал се завръща на интернационалната сцена след деветгодишно неявяване. Тимът, воден от Никола Карастоянов, отпътува на следващия ден за Люксембург, където ще се играе в първата фаза от квалификациите за Европейското състезание през 2022 година.

 Хандбалните национали се събраха във Варна
Хандбалните национали се събраха във Варна

България ще взе участие в квалификации за Евро 2021 през януари

Селекцията е формирана главно от играчи на първенеца Локомитив (Варна), който не познава проваляне у нас повече от три години.

" Мисля, че сме готови добре за идните три мача. Много са значими, тъй като единствено спечелилият от директните дуели с домакините, Англия и Ирландия отива в идващия стадий на квалификациите. За страдание няма да мога да разгадавам на главния си състезател Светлин Димитров, който счупи ръката си по време на лагера, а до последно Тансер Юсню ще бъде под въпрос поради контузия на крайници. Останалите момчета са здрави и упражняват в чудесно въодушевление.

Гледахме противниците и са изцяло преодолими. Искам да покажем, че в България можем да играем добър хандбал и имаме стойностни играчи. Ще дадем всичко от себе си, с цел да реализираме крайния триумф в таза първа фаза ", показа Никола Карастоянов.

Съставът България е: Ивайло Костов, Чавдар Чернев, Димитър Петков, Костадин Иванов, Георги Атанасов, Димитър Грозев, Галин Найденов, Петко Петков, Йордан Михайлов, Теодор Добрев, Симеон Джемпериев, Кирил Савов, Михаил Пенев, Димитър Иванов, Тансер Юсню, Бранимир Балчев.

Програмата за мачовете от група " А ":
11.01.2019 18:00 часа: Англия - България
11.01.2019 21:00 часа: Люксембург - Ирландия
12.01.2019 16:00 часа: Ирландия - Англия
12.01.2019 19:00 часа: България - Люксембург
13.01.2019 15:00 часа: Ирландия - България
13.01.2019 18:00 часа: Люксембург - Великобритания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР