Мъжкият национален отбор на България по баскетбол загуби визитата си

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол загуби визитата си
Коментари Харесай

Лъвовете опитаха всичко, но са аут от борбата за Мондиал 2023

Мъжкият народен тим на България по баскетбол загуби визитата си на Босна и Херцеговина с 73:75. „ Лъвовете “ пробваха всичко по силите си да преминат във втория стадий на квалификациите за Световното състезание, само че след страхотната трета четвърт, не съумяха да покажат същото лице и в последната, като изгубиха с панер в последните секунди.
Първа четвърт

Босненците започнаха срещата доста приповдигнато и бързо дръпнаха с 5:0. Робърсън и Муса означиха, до момента в който влезлият на пожар за нашите Янев върна една тройка към три минути след началото. След това „ лъвовете “ съкратиха пасива си до 8:7 след отлична игра на Костов. Димитров размени Стоилов, а в идващия момент нашите поведоха с една точка. Преднината не се задържа дълго, като Атич се отличи с пет следващи точки.
Втора четвърт

„ Трикольорите “ започнаха доста едва тази част. Лазич и Муса подредиха тройки до 25:18, до момента в който българите бяха извънредно неефективни. Единствената добра изява на нашите в този момент бе една тройка на Костов за 21-а точка в нашия актив.Робърсън се възползва от разкрило се пространство, с цел да повиши разликата на 11 точки при 36:25. Селекцията на Азиз Бекир натрупа голямо самочувствие и с помощта на съвършеното включване на играчите от аварийна си пейка домакините натрупаха 13-точков задатък при 40:27. Таймаутът на нашия селекционер Барчовски подейства като допинг за играчит, които нанизаха сесем следващи точки, приключени със страхотна тройка на Бост, скъсило разликата до едвам 4 точки.
Трета четвърт

България стартира второто полувреме без център. Стоилов седна на пейката, а в негово неявяване Халилович завладя подкошието на "лъвовете " и оказа помощ на отбора да задържи задатъка си от шест точки при 44:38. Важна тройка на Дий Бост обаче съкрати недостига на трикольорите на единствено едно владеене при 44:41. Минчев пък стъпи изкривено върху крайници на противник и получи контузия, като не съумя да напусне терена на личен ход. Костов се опита да задържи националите ни в мача със страхотна тройка за 48:44, само че босненците имаха отговор посредством панер и фаул от страна на Един Атич за 51:44. Малко по-късно Бост бе безмилостен с четвъртата си сполучлива пукотевица от тройката от пет опита за 53 равни. Прекъсването от страна на домакините също не можа да спре наказателната акция на „ трикольорите “, които осъществиха още една тройка посредством Димитров за 53:56. Каменяш върна две точки от другата страна, само че Костадинов се включи по съвършен метод с четири следващи на своя ръка, посредством които България поведе с 55:60 в края.Димитров не съумя да означи два фаула, след което Робърсън наказа пропуските му с тройка за 58:60. Димитров обаче се поправи в последното нахлуване на нашите за частта и означи за крайното 58:62.
Последна четвърт

Халилович спря сушата на босненците при започване на последната четвърт, като понижи разликата до три точки. В този миг обаче съдиите много наклониха везните в интерес на Босна, защото взеха противоречиво решение да отсъдят неспортсменско нарушаване на Карамфилов, който фаулира Робърсън. Натурализираният играч на домакините вкара двата си наказателни удара и разликата падна до единствено точка. Малко по-късно резултатът бе подравнен при 64:64, след което "лъвовете " пропуснаха още веднъж да се озоват напред, защото Иванов не можа да осъществя от надалеч. Несгодите продължиха с пропуск от далечна отдалеченост и на Костов, а при развилата се бърза офанзива Лазич обърна за 66:64 в интерес на „ змейовете “. Отлична изява на Бост възвърне равенството на таблото, само че по-късно Атич надбори националите ни и още веднъж изведе домакините напред при 68:66.

FT / Босна и Херцеговина - България 76:73(19:18, 21:18, 18:26, 18:11)

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

Босна и Херцеговина: Джон Робърсън, Джон Робърсън, Адин Врабац, Джанан Муса, Емир Сюлейманович, Миралем Халилович

България: Дий Бост, Чавдар Костов, Павлин Иванов, Александър Янев, Емил Стоилов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР