Мъжкият национален отбор на България по баскетбол научи съперниците си

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол научи съперниците си
Коментари Харесай

Националният тим научи съперниците си в предварителните квалификации за Евробаскет 2025

Мъжкият народен тим на България по баскетбол научи противниците си във втория стадий на предварителните квалификации за Евробаскет 2025, което ще се организира в Латвия, Кипър и Финландия.

Тегленият през днешния ден чоп в Мюнхен отреди “лъвовете” да се изправят против Португалия, Румъния и Кипър в група “F” на пресявките.

Победителят от групата ще продължи напред към същинската фаза на квалификациите за шампионата на Стария континент след три години. В ролята си на един от домакините противникът на България в групата - Кипър, се класира непосредствено за финалите на шампионата.

Мачовете ще се изиграят в три прозореца - през август и ноември 2022-ра и февруари 2023-а. Първите два мача на националите ни ще бъдат на 25 и 28 август - дни преди началото на Европейското състезание, на което националите ни се завръщат след 11-годишна пауза.

Група " D " - Словакия, Дания, Северна Македония, Норвегия

Група " E " - Полша, Швейцария, Австрия, Хърватия

Група " F " - Кипър, Румъния, Португалия, България

Съставите на Австрия, Румъния и Дания стигнаха до тази фаза на евроквалификациите, откакто завоюваха групите си от предходния стадий, а Швейцария и Норвегия се класираха като вторите в подреждането с най-хубави индикатори.

Победителите от трите групи, плюс Кипър, ще доближат същинската фаза на евроквалификациите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР