Мъжкият национален отбор на България бе много близо до успех

...
Мъжкият национален отбор на България бе много близо до успех
Коментари Харесай

Боре Кьосев: Има прогрес, настроен съм позитивно за този отбор

Мъжкият народен тим на България бе доста покрай триумф над Бразилия на олимпийската подготовка във Варна, само че откакто поведе с 2:0 на Бразилия, в последна сметка отстъпи с 2:3 гейма в решителния мач и не съумя да завоюва квота за Игрите в Токио 2020. Бившият ни национал и член на УС на БФВ Борислав Кьосев бе във Варна за шампионата, а ето неговият коментар за BGvolleyball.com след трагичния процес на срещата:

" Хубав мач направиха момчетата, удовлетворен съм от играта на тима ни, тъй като се видя, че има напредък. Играхме против олимпийски първенец, който съвсем постоянно е на край в огромни надпревари, а във значимите моменти не ни доближи опит. Като аргументи може да се бележит още както и физика, по този начин и душeвност. Нямаше кой да отиграе и да се нагърби с решителните точки.

След доста положителни първи два гейма, всичко се обърка в третия. Но нашия тим няма доста такива тежки мачове, в които, в сложни моменти да мисли главата. Трябва много такива тежки срещи да си изиграл, с цел да натрупаш опита и рутината да съумяваш да излизаш от сложни моменти. Бразилците потеглиха леко в мача, играха на 70%. Ние стартирахме на 100% и след първите два гейма не издържахме. Играта се уравновеси и точно тогава пролича опитът на Бразилия. Не може да се укорява никой, тъй като като цяло момчетата направиха доста прекрасен мач. Има израстване, младите потеглиха със размах, има предпочитание и хъс, само че опита и рутината бяха разликата, а в четвъртия и петия гейм бих прибавим и душeвността.

Като цяло съм надъхан положително за бъдещето на този тим. Идва европейско състезание и се надявам, там да покажат още по-големи благоприятни условия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР