Мъжкият хандбален отбор на Чардафон (Габрово) преодоля първото препятствие в

...
Мъжкият хандбален отбор на Чардафон (Габрово) преодоля първото препятствие в
Коментари Харесай

Чардафон срещу Спартак на 1/4-финал за Купата на България

Мъжкият хандбален тим на Чардафон (Габрово) преодоля първото затруднение в шампионата за Купата на България. В среща от 1/8-финалната фаза бронзовите медалисти от предходното издание на конкуренцията се постановиха във Велико Търново над втородивизионния Етър 64 с 32:21 (18:7) и се класираха за идната фаза.

Макар единствено с 10 състезатели и без водещи фигури като Петко Петков, Марио Янчев, Димитър Петков и Мирослав Денчев, габровският отбор доминираше в срещата. Домакините от Етър означиха първото попадение в мача посредством Станислав Йорданов, само че по-късно Чардафон направи серия от пет следващи гола и пое контрола върху играта. До почивката габровци осъществиха 18 гола и получи единствено 7. В началните минути на втората част разликата доближи 14 гола – 23:9. След това Чардафон понамали оборотите и в минутите до края играта беше равностойна. Двата състава си размениха по 14 гола и дуелът завърши при резултат 32:21.

Младокът Цветелин Христов беше най-резултатен за триумфа на Чардафон с 6 точни попадения. По 5 пъти се разписаха Георги Николов, Пламен Дедев, Стефанос Захов и Марио Вълев, а по три попадения на сметката си записаха Христо Данаилов и Пенчо Пенчев.

На 1/4-финалите Чардафон ще срещне Спартак (Варна), който победи различен втородивизионен тим - Мартен 67 (Мартен) с 33:18 (17:6) в Русе. Най-резултатен за триумфа за Спартак бе Димитър Николов с 9 гола. Мачът от 1/4-финалите ще бъде на 18 декември (вторник), като след чоп ще бъде избран кой тим ще бъде хазаин.

По информация на sport-gabrovo.com и petel.bg

Снимка: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР