Мъжка художествена гимнастика трябва да има възможност за развитие. Това

...
Мъжка художествена гимнастика трябва да има възможност за развитие. Това
Коментари Харесай

Ирина Винер-Усманова: Мъжката художествена гимнастика има всички права да съществува като спорт

Мъжка художествена гимнастика би трябвало да има опция за развиване. Това съобщи за ТАСС президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова и добави, че провеждането на надпревари за юноши в Москва на 25 януари ще бъде значима стъпка към популяризирането на тази дисциплинираност.

От 23 до 31 януари в Москва се организира съветското състезание по художествена гимнастика. В рамките на шампионата на 25 януари ще се организира първото в историята съревнование по художествена гимнастика за юноши (от 13 до 15 години).

" Отдавна сме ангажирани с развиването на мъжката художествена гимнастика в Русия и през цялото време се придържаме към японската посока. Преди 10 години поканих в Русия японски треньори по мъжка художествена гимнастика, които трябваше да споделят методологията си за образование с нашите експерти. Трябва да помним нашият състезател Александър Буклов, който завоюва златни медали на международното състезание по художествена гимнастика в Токио през 2005 година. Но по-късно всичко се успокои, Международната федерация по гимнастика не призна този спорт, тъй че той не можеше да претендира за включване в олимпийската стратегия ", сподели Винер-Усманова.
Японската мъжка художествена гимнастика се появи през 80-те години като част от националните бойни изкуства. В този тип гимнастика има акробатични детайли, детайли на художествената гимнастика, както и заимствания от женската художествена гимнастика, да вземем за пример бухалки (по-леки) и въже. Мъжете също демонстрират извършения с два обръча. Съществува и испанската посока на мъжката художествена гимнастика, където представители на мощния пол се показват в гащеризони, бродирани със кристали и същите уреди като дамите.
" Москва ще бъде хазаин на юношески надпревари по мъжка художествена гимнастика, които произлизат от Япония. Сега дамите се занимават с футбол и бокс, тъй че за какво момчетата да не упражняват художествена гимнастика. Вярвам, че художествената гимнастика е форма на изкуство, като фигурното пързаляне и синхронното плуване, където се показват както момчета, по този начин и девойки. Мисля, че художествената гимнастика би трябвало да върви по същия път ", добави Винер-Усманова.
В цел развиване на мъжката художествена гимнастика в Русия, федерацията е създала обособени правила, образувала е единната съветска спортна подредба - нормативен документ, който дефинира процедурата за състав и потвърждаване на спортни трофеи и категории в Руската федерация. Програмата за развиване на художествената гимнастика в Русия за 2021/2024 година ще бъде допълнена с информация за мъжката гимнастика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР