Мъжете са по-големи оптимисти от жените, но нежният пол оценява

...
Мъжете са по-големи оптимисти от жените, но нежният пол оценява
Коментари Харесай

Мария Силвестър и Димитър Павлов ще водят токшоуто „Малко по-свежо, моля“

Мъжете са по-големи оптимисти от дамите, само че нежният пол прави оценка повече по-малките неща в живота

Любимите на няколко генерации сокове Queen`s означават тази година своя 25-и рожден ден на българския пазар. Queen`s са част от фамилията на Maspex Wadowice Group, една от най-големите компании в бранша на хранително-вкусовата индустрия в Централна и Източна Европа. За четвърт век Queen`s се трансфораха в една от най-разпознаваемите марки сокове в България.
25 години Queen`s вършат живота на българите по-свеж и макар предизвикателното време, в което живеем още веднъж ще накарат потребителите си да погледнат от свежата страна на живота. Като част от всекидневието на съвсем всяко семейство, Queen`s повдигат завесата по тази причина кое освежава живота на българина с национално представително изследване по тематиката, направено от организация Алфа Рисърч.

Социологическото изследване е извършено през месец април 2021 г, като обгръща 500 българи от цялата страна на възраст сред 25 и 49 години. То цели да записва главните мотори за образуване на пресен взор към живота у хората и да хвърли светлина върху цялостната идея за оптимизъм измежду българите.
Анализът на данните демонстрира, че щастието е персонален и мощно прочувствен въпрос. То зависи от най-важните неща в живота - здравето и щастието на околните и обичани хора се показва като главен фактор от 8 от всеки 10 индивида в изследването. За поддържането на свежо въодушевление близо



40% от българите показват умеенето човек да се радва на дребните неща. Прагматичните категории като материалната обезпеченост, работата и вероятността за бъдещето са значими по принцип, само че като непосреден източник на претърпени щастливи моменти остават на втори проект. И макар, че тези данни са общовалидни в народен мащаб, хората от София са фокусирани повече върху материалното (33.6 %) и доста държат да упражняват надзор над живота си, за разлика от живеещите в регионални градове и дребни обитаеми места (23%). Мъжете също имат по-голяма податливост да търсят повече сигурност за бъдещето, до момента в който дамите съумяват повече да оценят дребните неща в живота (42.9%, по отношение на 33.5% при мъжете). И при двата пола обаче с напредването на възрастта споделените моменти стават по-важни спрямо материалната обезпеченост. Едновременно с това мъжете са по-големи оптимисти и по-често гледат от свежата страна на живота 43.4%, до момента в който при нежния пол резултатите са много по-ниски - 31.9%.
Тъй като щастието на околните е от най-голямо значение, е налице разбирането, че всеки би трябвало да поставя старания за това. Почти половината интервюирани са на мнение, че най-важното изпитание е да накарат обичаните си хора да се усещат значими. Затова не постоянно са нужни огромни жестове. 45% го реализират посредством шерване на вкусна храна и напитка. За малко над 40% е нужно значимите хора в живота просто да бъдат изслушани или насърчавани да погледнат от „ свежата страна на нещата ". И тук още веднъж се обрисува дребна разлика в мирогледа и навиците на столичани и хората, живеещи в регионални градове и дребни обитаеми места. Хората от София са склонни по-малко да изслушват околните си (38%), с цел да освежат деня им, за разлика от хората от провинцията - 42%.
Водещите три фактора, които могат да създадат един елементарен миг по-свеж са слушането на обичана ария (43.5%), игра с децата или домашния любим (40.8%) и обичана храна и свежа напитка (26%). Далеч по-надолу в класацията остават практикуването на спорт (17.8%) и импровизиран шопинг (11.4%).
За да освежат настроението в фамилията по още един метод, Queen`s ще отпразнуват ексцентрично своя 25-годишен празник с токшоуто „ Малко по-свежо, апелирам ", чийто водещи ще са най-големите свежари в родния ефир Мария Силвестър и Димитър Павлов. То ще се излъчва онлайн във Фейсбук страницата на Queen`s, като първото му издание ще е на 27-ми май от 21.30 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР