Мъже, годни за военна служба, се присъединиха към масовото бягство

...
Мъже, годни за военна служба, се присъединиха към масовото бягство
Коментари Харесай

Расте броят на руснаците, които бягат от мобилизацията

Мъже, годни за военна работа, се причислиха към всеобщото бягство от Русия, пълнейки самолети и предизвиквайки тапи на сухопътните гранични пунктове. Руснаците с шенгенски визи имаха опция да карат или да вземат рейс до Финландия, където три гранични пункта бяха отворени в петък.

Финландската гранична защита заяви, че опашките на Ваалимаа – един от най-натоварените гранични пунктове на финландско-руската граница с повече от 2 милиона прекосявания годишно - и в Нуияма са били по-дълги от тези предния ден.

Опашката във Ваалимаа е стигала половин километър.
Мисля, че това е доста неприятно. Не поддържам сходни държавни решения. Бях душевен квалифициран за това. Исках да напусна още преди половин година, на 31 март. Отлагах тръгването, само че в този момент към този момент нямаше по какъв начин.
Андрей Балакиров, гражданин на Санкт Петербург

" Това няма да свърши добре. Ако хората имаха добър живот, в този момент нямаше да се редят на опашка на финландската граница. Силно се колебая, че болшинството хора са тръгнали на екскурзия. Може би някои търсят нов живот ", споделя наборник от Москва.

Броят на хората, преминаващи в скандинавската страна от Русия, се е нараснал през последните часове. Според данни на публични чиновници, е регистриран растеж от 107% на миналите границата в разстояние на една седмица.

И Ваалимаа, и Нуияма се намират в южната част на страната, която има най-дългата граница с Русия от всички страни в Европейски Съюз.

Граничните пунктове на Финландия са най-удобната входна точка за руснаците към Европа, откакто редица страни - балтийските и Полша затвориха границите си и въздушното си пространство. Финландия избра да остави границата отворена за руснаци след нашествието, въпреки през септември да понижи доста издаването на туристически визи за руснаци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР