Мъжът склонявал проститутки с оръжиеТричленен състав на Окръжния съд в

...
Мъжът склонявал проститутки с оръжиеТричленен състав на Окръжния съд в
Коментари Харесай

Шуменският съд отказа връщане в Италия на сводник

Мъжът склонявал проститутки с оръжие
Тричленен състав на Окръжния съд в Шумен отхвърли да извърши две европейски заповеди за арест за 41-годишният сводник Р.Ч., който е осъден с отнемане от независимост от съдилищата в италианските градове Римини и Равена. Шуменецът би трябвало да изтърпи излишък от 5 години, 5 месеца и 11 дни затвор и да заплати санкция 2 600 евро от общото наложено наказване 6, 5 година Магистрати постановиха той да лежи зад решетките у нас.

Както " Труд " писа, в средата на май шуменецът беше задържан от полицията в негов парцел. Той живее на брачен начала с жена, за която тази пролет съдът също реши да търпи ефикасната си присъда за сходни закононарушения в български затвор.
Шуменецът бил наказан в Италия първо през 2016 година на 2,5 година затвор и 1 000 евро санкция. Не се явил на правосъдния развой, а упълномощил частен бранител да го съставлява.

После през 2019 година от Апелативен съд в Болоня бил наказан за осъществени други 7 закононарушения на 9 и 16 юни 2016 година в град Червия, квалифицирани като склоняване към проституция на няколко лица с приложимост на принуждение, закани, в това число с оръжие и от няколко лица, причиняване на телесна щета, изнудване, обир, възползване от проституиране. Наказан е на 4 година затвор и санкция 1 600 евро.

По време на правосъдното съвещанието пред състав на Окръжния съд в Шумен Р.Ч. не оспорил настояването за предаване, само че не дал единодушие. Магистрати са решили да не го връщат в чужбина, само че последна дума по проблема ще има Апелативен съд Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР