Мъжът, който загина вчера в Стара планина е известният варненски

...
Мъжът, който загина вчера в Стара планина е известният варненски
Коментари Харесай

DJ Emotion от Варна е загиналият в Стара планина

Мъжът, който почина през вчерашния ден в Стара планина е известният варненски дисководещ Тодор Желязков, прочут в музикалните среди като DJ Emotion. Досега самоличността му не беше известна, само че негови близки, познати и сътрудници оповестиха тъжната новина.

 Ураганен вятър и мъгла пречат на спасителите да смъкват тялото на починалия в планината Виж още

Снежана Миронова, която е била дружно с него часове преди кончината му, написа във Facebook:

" От този връх, през вчерашния ден 02.01.21 година пада и умира Тодор Желязков, упорит, грамотен, млад мъж от Варна, тръгнал със собствен другар (Жоро) от х. Тъжа, през вр. Ботев, през х. Добрила, до Белемето за 2 дни.

Запознахме се на вр. Ботев. Бордист. Изпадал в разнообразни комплицирани обстановки, само че оцелявал. Живот, изживян на цялостни обороти, с оптимални скорости.

И ето тук, на този връх, намира гибелта си. С часове говорихме на върха. С часове Пламен, Plamen Nikolov, ги разубеждаваше да не подхващат този безразсъден преход (преход, който щяха да вършат за първи път), да не подценяват ситуацията и обстоятелството, че не познават планината, че са с несъответствуващи за зимата обувки и без котки ".



Фаталният случай се е случил на първия стръмен и рисков скат, при слизането от връх Жълтец. Точно там, при втурване, Тодор се подхлъзва и се свлича към 300 метра надолу по заледения и каменист скат. Според спасителите е умрял на място от контузиите си. Тялото му обаче към момента не може да бъде свалено от планината поради тежките метеорологични условия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР