Мъжът, който във вторник удари плесница на френския президент Еманюел

...
Мъжът, който във вторник удари плесница на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Мъжът, зашлевил Макрон, получи 18 месеца затвор

Мъжът, който във вторник удари плесница на френския президент Еманюел Макрон, беше наказан през днешния ден на 18 месеца затвор, 14 от които условно, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Прокуратурата в югоизточния град Валанс бе поискала 18-месечна присъда за Дамиен Т., който призна, че е зашлевил Макрон при визитата му в департамент Дром. Насилието против почитан държавен чиновник във Франция се санкционира с до 3 години затвор и санкция от 45 000 евро. Тази плесница е "напълно неприемлива " и е "акт на съзнателно принуждение ", акцентира представителят на държавното обвиняване Алекс Перен в наличието на 28-годишния мъж с дълга коса, зелена фланелка и очила, съден по бързата процедура. В правосъдната зала имаше и доста публицисти.

Прокурор Перен изиска нападателят да бъде оставен в предварителния арест заради заплаха от рецидив, поради "своеобразната студена решителност " на подсъдимия, който членува в сдружения, свързани с бойни изкуства, Средновековието и комикси манга. Досега Дамиен Т. не е бил прочут на правораздаването. Пред съда причинителят съобщи, че е работил импулсивно, а не по проект. Той бил стимулиран от гнева си, че Франция "запада ", съобщи Асошиейтед прес.

Французинът, разпознат от медии като Дамиен Тарел, призна, че е блъснал на президента "твърде мощен " пестник. Като видях неговото приятелско и лъжливо изражение, почувствах гадност и реагирах бурно, сподели той пред съда. Беше импулсивна реакция. Аз самият се изненадах, че се стигна до такова принуждение, увери мъжът. Дамиен Тарел описа, че е обсъждал с другари да вземат яйца или торта, които да хвърлят по Макрон, само че се отказали. Мисля, че Еманюел Макрон въплъщава упадъка на страната ни, сподели Тарел, без да изясни какво има поради. Мъжът съобщи на съда, че поддържа придвижването на "жълтите жилетки ", което раздруса ръководството на френския президент през 2019 година, отбелязва Агенция Франс Прес.

Той разказал на следователите, че има десни и крайнодесни политически убеждения, без да е член на партия или формация, оповестиха от прокуратурата. Днес Макрон не разяснява делото против Тарел, само че сподели, че "нищо и в никакъв случай не оправдава насилието в едно демократично общество ". Пред френската телевизия Бе Еф Ем президентът съобщи, че не е кой знае какво да те зашлевят, когато се приближаваш към голям брой, с цел да поздравиш някои от хората, чакали прекомерно дълго. Не би трябвало да вършим този малоумен и принудителен акт по-значим, в сравнение с е в действителност, уточни Макрон. Същевременно френският президент предизвести, че станалото не трябва и да се омаловажава, тъй като всеки чиновник, облечен с държавна власт, следва да бъде почитан. Друг мъж, задържан по време на паниката след плесницата - Артюр С., ще бъде съден следващата година за нелегално владение на оръжия. В дома му са открити книги, измежду които "Моята битка " на Хитлер, както и флагове - едното, символизиращо комунизма, а другото - съветската гражданска война. Нито Дамиен Тарел, нито Артюр С. има полицейско досие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР