Мъжът, който нападна двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова с

...
Мъжът, който нападна двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова с
Коментари Харесай

Нападателят на Квитова бе осъден на осем години затвор

Мъжът, който атакува двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова с нож в дома на чехкинята през декември 2016, бе наказан на осем години затвор, заяви локален съд. „ Той получи присъда от осем години зад решетките при затегнат надзор “, съобщи за Агенция Франс Прес представителят на съда в Бърно Ева Ангялоси.

33-годишният Радим Зондра, който сега лежи в пандиза за друго закононарушение, бе наказан в обвиняване за съществени телесни вреди и навлизане в жилището на Квитова. Ангялоси добави, че Зондра и прокурорът разполагат с две седмици, с цел да апелират присъдата. Извършителят пледира почтен.

29-годишната международна номер 2 Квитова получи съществени пострадвания на играещата лява ръка, които заплашиха кариерата й, до момента в който се бореше с нарушителя, който нахлу в дома й в Простейов. Полицията съобщи, че нападателят не е знаел в кой апартамент влиза, откакто се е показал за механик, който ревизира бойлери.

Квитова, която разпознава причинителя, сега играе на мощния шампионат в Маями, където ще се изправи против Ашли Барти в 1/4-финалите на конкуренцията във вторник. Въпреки мрачните прогнози на лекарите, които даже я предизвестиха, че има заплаха да загуби пръстите си, шампионката на Уимбълдън през 2011 и 2014 се възвърне и продължи своята сполучлива професионална кариера.

Квитова, която пропадна до 29-о място в света след нападението, доближи до финала на Аустрелиън Оупън тази година и е устремена към върха в женския тенис, където сега се намира Наоми Осака. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР