Мъж зашлеви френския президент Еманюел Макрон по време на среща

...
Мъж зашлеви френския президент Еманюел Макрон по време на среща
Коментари Харесай

Гражданин зашлеви Макрон и бе арестуван |

Мъж зашлеви френския президент Еманюел Макрон по време на среща с жители в Южна Франция. От видеоклип в Ютуб се вижда, че защитата на френския президент бързо се намесва и поваля мъжа на земята, а Макрон е отведен настрани от него. Двама души са задържани, оповестиха френски медии.

Премиерът Жан Кастекс съобщи, че казусът е засегнатост за демокрацията.

Макрон беше на посещаване в департамента Дром в Югоизточна Франция, където се срещна с ресторантьори и студенти, с цел да беседва с тях за връщането към естествения живота след епидемията.

На публикувано в обществените мрежи видео Макрон може да бъде забелязан да върви към навалица от доброжелатели, които стоят зад железно заграждение. Той подава ръка, с цел да поздрави мъж със зелена тениска, очила и маска. Мъжът се чува да изкрещява " Долу Макрония " (A Bas La Macronie) и след това удря Макрон през лицето. Мъжът се чува да извиква и " Montjoie Saint Denis ", бойния зов на френската войска по време на монархическия интервал. Двама от бодигардовете на Макрон се оправят с мъжа, а различен отдръпва президента настрани. Макрон за малко остава покрай множеството и прави жестове към някого от другата страна на загражденията, след което защитата му го води.



Елисейският замък съобщи, че е имало опит Макрон да бъде ударен, само че не пожела да разяснява повече.

През 2016 година Макрон, който по това време беше стопански министър, беше замерян с яйца от крайнолеви френски синдикалисти по време на стачка против трудови промени. Тогава той дефинира случая като " нещо предстоящо " и добави, че това няма да пречупи решимостта му.

Две години по-късно антиправителствени протестиращи от " жълтите жилетки " апострофираха и освиркваха Макрон при случай, за който хора, близки до държавното управление, обявиха, че е раздрусал президента.

Самоличността на мъжа, който атакува Макрон, и претекстовете му са незнайни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР